Economia přestane vydávat magazín HN Ego! a Moderní řízení

Vydavatelství Economia nebude od června vydávat samostatný páteční magazín Hospodářských novin Ego! a zastaví také vydávání měsíčníku Moderní řízení. Obsah obou titulů redakce z větší části integruje do ostatních produktů vydavatelství. Lifestylový magazín PročNe bude nově místo čtvrtka vycházet v pátek. Uvedlo to dnes vydavatelství v tiskové zprávě.

 

Předplatitelům Moderního řízení vydavatelství nabídne jako náhradu týdeník Ekonom, do něhož se v jeho inovované podobě přesune většina témat souvisejících s problematikou organizace, řízení, vzdělávání, lidských zdrojů, firemní kultury či životního stylu manažerů.

"Čtenáři dnes nepotřebují informace z různých oblastí firemního řízení v samostatném časopisu, jsou zvyklí je získávat online anebo v jiných existujících titulech zacílených na tutéž čtenářskou skupinu. To se dlouhodobě projevovalo na velikosti předplatitelského kmene a inzertním výkonu časopisu," uvedla ředitelka redakcí Economie Zuzana Kleknerová.

Funkci Ega! převezme nový sešit, o který se rozšíří páteční HN. Ten bude přinášet víkendové čtení v klasickém novinovém rámci. Deník zároveň rozšíří poslední den v týdnu prostor pro svůj standardní obsah. "Koncept suplementu, jenž měl v závěru týdne rozšířit nabídku inzerentům o magazínové formáty, se na trhu neprosadil," uvedl šéfredaktor deníku Martin Jašminský.

Economia také oznámila, že od května se stal šéfredaktorem webu iHned Luboš Křeč. Dosud v Economii řídil čtvrtletní Speciál Hospodářských novin, na tvorbě obsahu se podílel i autorsky. Pracoval ve Forbesu, iDNES.cz a Týdnu, v letech 2008 - 2018 působil v různých pozicích v HN. Web navštěvuje každý měsíc více než milion reálných uživatelů, počet digitálních předplatných přesáhl 26.000.

Mediální dům Economia provozuje zpravodajské servery iHNed.cz a Aktuálně.cz, řadu tematických internetových titulů a služeb včetně freemailových portálů. Economia vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom a Respekt a několik odborných titulů.