Herečka se priznala k podvodu, pôjde do väzenia (FOTO)

Herečka se priznala k podvodu, pôjde do väzenia (FOTO) Foto: Full House

Americká herečka Lori Loughlinová, známa napríklad zo seriálu Plný dom, a jej manžel Mossimo Giannulli sa rozhodli priznať k tomu, že sa snažili dostať svoje deti podvodom na prestížnu juhokalifornskú univerzitu.

 

Podľa agentúry Reuters o tom informovali federálni prokurátori, podľa ktorých si obaja odpykajú niekoľkomesačné tresty väzenia.

Loughlinová zastala pred súdom spolu s ďalšími rodičmi, ktorí podľa vyšetrovateľov zaplatili na úplatkoch dohromady desiatky miliónov dolárov, aby zaistili svojim deťom miesto na prestížnych univerzitách.

Herečka podľa obvinenia zaplatila pol milióna dolárov, aby boli jej dve dcéry zapísané do veslárskeho tímu na juhokalifornskej univerzite, hoci ani jedna z nich tento šport nerobila. Loughlinová pôvodne tvrdila, že platby vnímala ako legálne príspevky pre univerzitu a nevedela vraj o tom, že sa jedná o úplatok.

Podľa prokuratúry vyslovili Loughlinová a jej manžel súhlas s trestmi väzenia v dĺžke dvoch, respektíve piatich mesiacov. Svoju vinu majú priznať pred súdom v piatok.

V rovnakom prípadu bola už predtým odsúdená k dvom týždňom väzenia herečka Felicity Huffmanova, známa napríklad zo seriálu Zúfalé manželky.