RTVS hľadá producenta novej súťažnej šou

RTVS hľadá producenta novej reality šou Pečie celá krajina, v ktorej budú súťažiť amatérski cukrári a pekári. Cielenú výzvu na producentské zabezpečenie licenčného formátu BBC uverejnila v Centrálnom registri námetov (CRN). Vlastníkom licencie je RTVS.

Producentské spoločnosti so skúsenosťami z audiovizuálnej tvorby môžu svoje projekty registrovať prostredníctvom online systému https://crn.rtvs.org/ do polnoci 6. júla.

Pečie celá krajina vychádza z licenčného formátu The Great British Bake Off. Ide momentálne o najpredávanejšiu reality šou verejnoprávnej BBC, ktorá si takmer hneď po prvom odvysielaní v roku 2010 získala obrovskú popularitu. Formát, ktorý sa okrem iného môže pochváliť tromi cenami BAFTA, predala do viac ako 20 krajín sveta.

„Teším sa z toho, že RTVS zakúpila licenciu na formát, ktorý sa stretol s mimoriadnym úspechom nielen v Británii, ale tiež v Taliansku, Francúzsku a Českej republike. Veľmi rád si pozriem pekárske a cukrárske umenie slovenských súťažiacich a nechám sa ním tak, ako tisícky divákov pri televíznych obrazovkách inšpirovať,“ uviedol programový riaditeľ televíznej časti Marek Ťapák.

Dvanásť amatérskych pekárov a cukrárov z celého Slovenska si zmeria sily v 10 kolách plných náročných pekárskych úloh a výziev. Diváci sa môžu tešiť aj na vianočný a celebrity špeciál. RTVS prostredníctvom šou Pečie celá krajina nielen pozitívne odprezentuje slovenskú tradíciu v pečení a cukrárstve, ale zároveň pomôže amatérom preraziť a stať sa profesionálmi.

RTVS zaplatila za licenciu na dve 12-dielne série vrátane konzultačných poplatkov 184.000 eur s DPH.