COVID-19: V stredu bolo 23 pozitívne testovaných ľudí, prinášame podrobnosti

Za uplynulý deň pribudlo na Slovensku 23 pozitívne testovaných pacientov na nový koronavírus. V stredu sa urobilo 936 vyšetrení na COVID-19. „Jedenásť pozitívne testovaných ľudí je z okresu Čadca, traja z bratislavského okresu, dvaja ľudia sú z okresu Spišská Nová Ves, dvaja z okresu Humenné, jeden pozitívne testovaný človek bol v okresoch Medzilaborce, Svidník, Topoľčany, Bánovce nad Bebravou a Košice,“ uviedol minister zdravotníctva SR Marek Krajčí.

”V stredu bolo z 23 pozitívne testovaných ľudí bolo dvanásť mužov a jedenásť žien,“ povedal minister.

V nemocniciach je aktuálne s novým koronavírusom alebo podozrením naň hospitalizovaných dvadsať pacientov. „Z nich štyria majú potvrdené ochorenie COVID-19, jeden pacient je na JIS, nikto z nich nie je na pľúcnej ventilácii,“ doplnil šéf rezortu zdravotníctva M. Krajčí.

Z ochorenia sa doteraz vyliečilo na Slovensku 1452 ľudí. „195 bolo z nich hospitalizovaných, ostatní boli v domácej izolácii,“ povedal minister zdravotníctva.

Čo sa týka 11 pozitívne testovaných prípadov z Čadce, ide o aktívne prácu regionálnych hygienikov, dohľadávanie kontaktov aj predtým pozitívne testovaných ľudí v tomto regióne. „Touto ďakujem pracovníkom regionálnemu úradu verejného zdravotníctva za ich zodpovedný prístup a nasadenie,“ uzavrel minister.

Na Slovensku sa doteraz urobilo celkovo 204 847 vyšetrení na nový koronavírus. Celkový počet pozitívnych prípadov identifikovaných na Slovensku je 1630, z nich 1452 ľudí sa už vyliečilo.