COVID-19: V nedeľu pribudlo 10 nových prípadov ochorenia, prinášame podrobnosti

Výsledky testovania včera priniesli 10 pozitívnych testov na ochorenie COVID-19, v nedeľu sa urobilo spolu 766 testov.

Pozitívne testovaní boli v okresoch Prešov (5), Nové Mesto nad Váhom (2), Sabinov (1), Galanta (1) a Kysucké Nové Mesto (1).

Najviac nových potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 nahlásených za včerajší deň bolo zaznamenaných v územnej pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Prešove. Zväčša ide o aktívne dohľadané prípady, epidemiologické vyšetrovanie v niektorých prípadoch ešte pokračuje. Úzkym kontaktom pozitívne testovaných osôb je nariadená domáca izolácia a odber klinických vzoriek na laboratórnu diagnostiku ochorenia COVID-19. Naďalej pokračuje intenzívne dohľadávanie kontaktov osôb s pozitívnym výsledkom testo

Vyliečili sa ďalší 4 pacienti, ich celkový počet je aktuálne 1746 vyliečených ľudí.

Stav v nemocniciach zostáva bez zmeny. S ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň je v zdravotníckych zariadeniach 29 ľudí, potvrdené ochorenie má 13 pacientov. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je 1 pacient, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 1 človek.

Bez zmeny v počte 29 je aj dnes počet úmrtí ľudí, ktorí boli pozitívni na COVID-19.

Na Slovensku sa doteraz urobilo celkovo 265 797 ukončených laboratórnych testov, celkový počet pozitívnych prípadov na COVID-19 je na Slovensku 2354.