Mladá fronta se bude v aukcii prodávať bez dluhov

Vydavatelství Mladá fronta se bude v aukci prodávat očištěné o závazky, které vznikly před vyhlášením konkurzu. Na nového majitele přejdou všechny autorské kontrakty, ochranné známky a celé portfolio titulů. Mladá fronta to dnes oznámila v tiskové zprávě. V insolvenčním řízení s vydavatelstvím se s pohledávkami přihlásilo více než 400 věřitelů, kteří žádají přibližně 400 milionů korun. Pohledávky by měly být hrazené z výnosu aukce.

"V souvislosti s prodejem vydavatelství Mladé fronta si vedení společnosti dovoluje ve vztahu k potencionálním zájemcům o koupi zdůraznit, že závod je zpeněžován jedinou smlouvou," uvedl generální ředitel vydavatelství Karel Novotný.

Vydavatelství je podle Novotného prodáváno jako plně funkční celek se všemi divizemi, autorskými kontrakty i ochrannými známkami. Pro prodej byla zvolena metoda elektronické aukce, kterou zajistí společnost Gaute. Vyvolávací cena je 36 milionů Kč. Výsledkem finálního prodeje podniku by mělo být získání nového majitele do 10. září. Novým vlastníkem Mladé fronty se stane zájemce, který nabídne nejvyšší cenu a soud ho následně potvrdí.

Vlajkovou lodí vydavatelství je týdeník Euro a portál Euro.cz. Spolu s týdeníkem Euro vychází také Top speciály, lifestylové magazíny Esence a Hipster. Divize Online provozuje rovněž ekonomický web Finance.cz a dalších 12 specializovaných online titulů. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 250 nových knižních titulů pro širokou veřejnost a odborníky ve zdravotnictví. Portfolio vydavatelství doplňují auto-moto a hobby magazíny, zdravotnické časopisy, pro nejmenší děti časopis Puntík, magazín Maminčin Puntík a časopis Tečka pro děti od šesti let.

Majitelem vydavatelství je podnikatel František Savov, který žije v Londýně a v ČR je obviněn v kauze daňových podvodů.