COVID-19: Brány viacerých škôl sa v pondelok zatvoria, prinášame podrobnosti

COVID-19: Brány viacerých škôl sa v pondelok zatvoria, prinášame podrobnosti

Ústredný krízový štáb dnes prijal nové zásadné opatrenia v súvislosti s rozširovaním nákazy COVID-19.

Stredné školy od pondelka prechádzajú na dištančné vzdelávanie. Základné školy, na ktorých nie je rozšírená nákaza, ďalej pokračujú. Ale všetky mimoškolské aktivity sú pozastavené.

 Podľa ministra školstva Branislava Gröhlinga práve stredoškoláci majú výraznú mobilitu, ktorú chcú takto zastaviť. „Budem brániť materské a základné školy, lebo potrebujeme, aby deti chodili čo najdlhšie do školy. To je moja priorita,“ povedal.

"V školách sme nezaznamenali ohniská nákazy a na dištančné vzdelávanie zatiaľ prešlo okolo 4 percent žiakov. So zhoršujúcou situáciou je však potrebné zaviesť ďalšie opatrenia, ktoré nám pomôžu zvládnuť tento negatívny vývoj.  Zrušené po novom budú krúžky, lyžiarske a plavecké kurzy, výlety, skupinová výučba v ZUŠ,exkurzie mimo škôl. Školské družiny budú pokračovať za prísnych opatrení," oznámilo ministerstvo.

Zrušené po novom budú krúžky, lyžiarske a plavecké kurzy, výlety, skupinová výučba v ZUŠ,exkurzie mimo škôl.

Školské družiny budú pokračovať za prísnych opatrení.
Stredné školy prejdú na dištančné vzdelávanie. Čo sa týka osemročných gymnázií, otvorené budú ročníky, ktoré korešpondujú s ročníkmi na ZŠ, teda prvé štyri.
Zrušené po novom budú krúžky, lyžiarske a plavecké kurzy, výlety, skupinová výučba v ZUŠ,exkurzie mimo škôl.

Pandemická komisia navrhla zatvorenie reštaurácí či fitness centier, SaS je proti. "Nevieme, koľko ľudí sa nakazilo v reštauráciách či fitnesscentrách, a už vôbec nie v divadle. Zatvorenie ich zloží na kolená a dnes na krízovom štábe som zásadne proti takýmto krokom. Áno, chráňme sa, nosme rúška, buďme zodpovední. Ale nezlikvidujme si ekonomiku, toto by už rozdýchala ťažko," napísal na faceboku predseda SaS Richard Sulík.