Daniel Lipšic: Dnes bol zadržaný jeden z najvplyvnejších bielych golierov na Slovensku

Polícia dnes v akcii Víchrica zadržala Zoroslava Kollára a štyroch sudcov. V tejto súvislosti napísal bývalý minister vnútra Daniel Lipšic na facebooku tento komentár:

 

BOD ZLOMU A ŠANCA NA REŠTART
Dnes bol zadržaný jeden z najvplyvnejších bielych golierov na Slovensku – Zoroslav Kollár.
Dlhé roky bol podozrivý z rozsiahleho ovplyvňovania súdov a politiky. Vďaka svojim kontaktom v justícii a v politike však patril k nedotknuteľným.
Vždy sa držal v mediálnom ústraní. Svoju pravdepodobnú trestnú činnosť páchal inteligentne a sofistikovane. Po akcii Búrka však pochopil, že situácia sa začína meniť. V auguste poskytol rozsiahly rozhovor denníku SME, kde sa snažil spochybniť výpovede spolupracujúcich obvinených. Zároveň sa snažil štylizovať do role poctivého podnikateľa a filantropa, ktorého 20 rokov nespravodlivo prenasledujem a snažím sa ho „aktívne trestnoprávne riešiť“.
Od rána mi volalo alebo písalo veľa ľudí z právnického prostredia, že si nikdy nemysleli, že k zásahu voči Zoroslavovi Kollárovi niekedy príde. Ja som však tomu vždy veril.
Dnes je jedinečná šanca – asi prvýkrát za tridsať rokov – vyčistiť tento Augiášov chliev. Dnes je jedinečná šanca na reštart tohto štátu.
Oligarchovia, biele goliere, skorumpovaní politici a sudcovia, však tento boj ešte nevzdali. Nesmieme ho teda vzdať ani my.
Dnes mi jedna vzácna kolegyňa z justície napísala „nie sme bez chýb, ale sme rovní“.
Preto je našou povinnosťou v boji za Spravodlivosť pokračovať.