ČT odvysiela všetky zápasy fotbalového Eura

Česká televize odvysílá živě všechny zápasy mistrovství Evropy ve fotbale na programu ČT sport nebo ČT2. Televizní utkání bude tradičně doprovázet i Studio ME. ČTK to řekla mluvčí Karolína Blinková.

Zápasy budou komentovat Jaromír Bosák, Vlastimil Vlášek, Jiří Štěpán a Ondřej Prokop se spolukomentátory. Těmi budou například Luděk Zelenka, Pavel Karoch nebo Josef Němec. Podle mluvčí zatím není jasné, zda budou komentátoři přímo na stadionech ve Velké Británii, kde Češi odehrají všechny zápasy ve skupině. O možné výjimce z karanténních opatření zástupci ČT s britskou stranou jednají.

Z Velké Británie se nicméně do studia ME bude s aktuálními informacemi, rozhovory, zajímavostmi a příspěvky cílenými na českou reprezentaci hlásit komentátor David Kozohorský. Studiem ME budou diváky provázet Pavel Čapek a Petr Kubásek.

ČT bude vysílat i třetí zápasy, které se v jeden den budou hrát ve skupinové fázi. Duely vysílané na programu ČT2 bude rovněž reprízovat ze záznamu na ČT sport.

Euro se koná místo loňského šampionátu, který organizátoři odložili kvůli epidemii koronaviru. Potrvá od pátku 11. června do 11. července na stadionech v 11 zemích. Finále se uskuteční v londýnském Wembley. Česká reprezentace se ve skupině D utká se Skotskem, Chorvatskem a Anglií.