Kto je kto v seriáli Meryem (FOTO)

Kto je kto v seriáli Meryem (FOTO) Foto: Kanal D/TV Doma

Televízie Doma prináša nový romantický seriál Meryem. Príbeh milostného trojuholníka, ktorých spojila hrozivá autonehoda. Hlavným postavám - Meryem a Savaşovi prepožičali slovenské hlasy herci Janka Wagnerová a Přemysl Boublík.

 
Foto: Kanal D

Meryem Akçová (Ayça Ayşin Turan)

Namiesto vďaky za pomoc a starostlivosť - a namiesto vytúženej žiadosti o ruku - sa dočkala naozaj krutého vytriezvenia!
Milá a láskavá, ale trestuhodne naivná dievčina z lásky k nesprávnemu mužovi na seba vzala vinu za jeho neodpustiteľný hriech – a temer ju to zabilo... Namiesto vďaky za pomoc a starostlivosť, ktorej sa mu od nej dostávalo doslova plnými priehrštiami počas celého štúdia na právnickej fakulte - a namiesto vytúženej žiadosti o ruku, o ktorej po celý ten čas tajne snívala -, sa totiž od Oktaya, lebo o ňom je reč, dočkala naozaj krutého vytriezvenia po jeho hanebnej zrade v snahe zachrániť si vlastný krk a sotva rozbehnutú kariéru!

Meryem - Savaş Foto: Kanal D

Savaş Sargun (Furkan Andiç)

Nanešťastie sa, hoci o tom spočiatku ani len netuší, zaslepený žiaľom a hnevom zameria na nesprávnu osobu...

Ešte včera bol láskavý a veľkorysý dedič impéria Sargunovcov najšťastnejším chlapom na svete, alebo sa tak aspoň cítil, pretože jeho láska, ktorú práve požiadal o ruku a pre ktorú kúpil nádherný dom, v ktorom mali spolu zostarnúť, povedala „Áno!“ No dnes sa jeho svet, budúcnosť a všetky sny s ňou spojené... Obrátili na prach. Pretože po tragickej autonehode o svoju lásku Sevinç a o dieťatko, čo nosila pod srdcom, navždy prišiel - a pretože človek, ktorý ich možno mohol zachrániť, namiesto toho z miesta činu zbabelo ušiel. Nečudo, že mu úsudok i srdce zatemní túžba po pomste. Nanešťastie sa však, hoci o tom spočiatku ani len netuší, zaslepený obrovským žiaľom a spravodlivým hnevom zameria na nesprávnu osobu...

Oktay Foto: Kanal D

Oktay Şahin (Cemal Toktaş)

Možno by sa mu podarilo celý život balansovať na tenučkej hranici medzi dobrom a zlom, no on ju prekročil a... Už viac nenašiel cestu späť.
Vraví sa, že každý človek má od istého veku tvár, akú si zaslúži. Teda, zvyčajne sa to vraví o ženách - a v súvislosti so starostlivosťou o pleť -, no v Oktayovom prípade... To skrátka sedí. To, že je to o vlastnej dôležitosti, ba bohorovnosti presvedčený karierista, zbabelec a chrapúň, ktorý sa neštíti žiadnej podlosti a lži, len aby si zachránil vlastný krk a stoličku, na ktorej sa mu až príliš pohodlne sedí, má totiž vpísané v tvári, čo však Meryem, ktorá sa naňho roky dívala očami oddane milujúcej ženy, žiaľ, prehliadla... A škaredo sa jej to vypomstilo! Ktovie, ak by sa nestalo, čo sa stalo - a ak by ju zo strachu o vlastný krk a budúcnosť neobetoval, aby sa sám zachránil -, možno by sa mu podarilo celý život balansovať na tenučkej hranici medzi dobrom a zlom a nikdy ju neprekročiť. No on ju prekročil a... Už viac nenašiel cestu späť.

Burcu Foto: Kanal D

Burcu Aktarová (Serenay Aktaş)

Keď odhalí viaceré nezrovnalosti v prípade Meryem pustí sa do pátrania po pravde na vlastnú päsť!
Pre ambicióznu policajnú komisárku sú pojmy ako čestnosť a spravodlivosť najvyšším princípom, ktorým sa riadi rovnako v práci i v súkromí. Nechce a nedokáže sa len nečinne prizerať, keď sa niekomu krivdí alebo ubližuje, netoleruje lži, podvody a zákernosť. A tak asi neprekvapí, že keď postupne odhalí viaceré nezrovnalosti v prípade Meryem, nedokáže predstierať, že nič nevidí a pustí sa do pátrania po pravde, aj keď je možno pre mnohých nepohodlná, neželaná a pre jej kariéru, vzhľadom na okolnosti – a konexie Savaşovho otca - rozhodne kontraproduktívna, na vlastnú päsť!

Güçlü Foto: Kanal D

Güçlü Tekiner (Kenan Acar)

Savaşovi je skôr bratom ako priateľom – je jeho pravou rukou, dôverníkom, radcom... Skrátka všetkým, čo potrebuje.

Savaşov najlepší priateľ je syn láskavej Gülümser (Uğur Demirpehlivan), ktorá v honosnom sídle Sargunovcov pracuje už odnepamäti ako domáca a ktorá Savaşa po smrti jeho mamy v podstate vychovala. Možno i preto je mu skôr bratom ako priateľom – je jeho pravou rukou, dôverníkom, radcom... Skrátka všetkým, čo potrebuje. A práve preto mu po tragickej smrti jeho priateľky a nenarodeného dieťatka zo všetkých síl pomáha pátrať po človeku, ktorý má tú hrôzu na svedomí – a po pravde. No ani po odhalení a potrestaní domnelého vinníka – Meryem - to s hľadaním pravdy nevzdal. Našťastie pre Burcu, ktorá je na tom s týmto prípadom úplne rovnako, našťastie pre úbohú nevinnú Meryem a... Našťastie pre Savaşa, ktorý je pre svoju obrovským žiaľom a bezmocnosťou podmienenú túžbu po pomste ochotný zaťažiť svoje ubolené srdce a dušu ťažkým hriechom.

Beliz Foto: Kanal D

Beliz Bilenová (Bestemsu Özdemir)

Nechať nevinnú sokyňu hniť vo väzení za zločin, ktorý nespáchala, je hranica, ktorú nemieni a nechce nikdy prekročiť.

Oktayova kamarátka a tajná milenka už od štúdií na univerzite je úspešná a bohatá rozvodová právnička. Vždy snívala o tom, že Oktay napokon opustí Meryem a zostane s ňou – a bola pripravená urobiť všetko, aby to dosiahla. Teda, temer všetko. Nechať nevinnú sokyňu hniť vo väzení za zločin, ktorý nespáchala, len aby jej viac nestála v ceste, je totiž hranica, ktorú nemieni a nechce nikdy prekročiť. Jej už i tak dosť komplikovaný života sa ešte viac zamotá, keď sa po rokoch strávených v zahraničí jedného dňa na scéne nečakane znova objaví jej charizmatický a tajomný brat Berk (Serhan Onat) – mimochodom, tajný milenec Savaşovej mladšej sestry Naz (Özge Özacar)...

Derin Foto: Kanal D

Derin Berkerová (Açelya Topaloğlu)

Savaşova láska k inej žene a túžba založiť si s ňou rodinu je niečo, s čím sa nedokáže a nemieni zmieriť bez boja!

Hoci iní muži si pre jediný jej pohľad či úsmev idú nohy polámať, atraktívnej dcére známeho prokurátora Çetina Berkera záleží len jedinom, ktorý však, na jej smolu, do tejto kategórie nepatrí... Správne, na Savaşovi. On ju skrátka vníma iba ako kamarátku. Koniec koncov, poznajú sa už o detstva, vyrastali spolu a on ju má rád skoro ako sestru – a o tom, že ona je doňho už celú večnosť tajne zaľúbená, ale skrýva to, aby ho nestratila ako priateľa, vôbec nevie. Nuž a to, že jeho otec ich chce zosobášiť, pretože z jeho pohľadu ide o dokonalé spojenie peňazí, dobrého mena, prestíže a užitočných kontaktov vo vysokých kruhoch, čím môže len a len získať, je pre Savaşa len ďalším argumentom proti tejto svadbe a nie pre ňu. Tým najhlavnejším však je jeho láska k inej žene a túžba založiť si s ňou rodinu. Niečo, s čím sa Derin nedokáže a nemieni zmieriť bez boja!

Yurdal Foto: Kanal D

Yurdal Sargun (Uğur Çavuşoğlu)

Existujú ľudia, čo by bez najmenšieho zaváhania odprisahali, že tento chlap nemá ani srdce, ani svedomie.

Až nezdravo ambiciózny podnikateľ známy svojou bezohľadnosťou, je otec Savaşa a jeho mladšej sestry Naz. Krátko po smrti ich mamy sa oženil s oveľa mladšou Tülin (a pre svojho jediného syna Savaşa zase za nevestu vybral Derin). Vzťah otca a syna nikdy nebol ideálny, práve naopak. Ak sa Savaş odvážil mať na niečo iný názor, alebo nebodaj otcovi v niečom vzoprieť, hneď nasledoval tvrdý trest. A na tom sa ani v dospelosti nič nezmenilo. Ako každý hazardér, aj on veľa riskuje - aby ešte viac získal. Nečudo, že sa zaplietol s nesprávnymi ľuďmi a zašpinil si nielen ruky, ale i srdce a svedomie. Aj keď... Existujú ľudia, čo by bez najmenšieho zaváhania odprisahali, že tento chlap ani jedno, ani druhé nemá.

Tülin Foto: Kanal D

Tülin Sargunová (Sema Öztürk)

Ak niečo chce, beda tomu neborákovi, ktorý sa jej odváži odporovať, alebo nebodaj skrížiť plány!

Yurdalova druhá manželka je od neho výrazne mladšia a šušká sa, že bola jeho milenkou dávno predtým, než jeho prvá manželka, mama Savaşa a Naz, zomrela. Zrejme na tom bude niečo pravdy, súdiac podľa len ťažko skrývanej antipatie, ktorú sa hrdý Savaş v jej prítomnosti ani neobťažuje skrývať... Je minimálne rovnako ambiciózna ako jej muž – a rovnako ako on nemá žiadne škrupule. Ak niečo chce, beda tomu neborákovi, ktorý sa jej odváži odporovať, alebo nebodaj skrížiť plány!