Gottova autobiografia sa stala hneď po vydaní bestsellerom, je po nej veľký dopyt

Autobiografia Karla Gotta Má cesta za štestím sa stala krátko po vydaní bestsellerom. Kniha vyšla takmer dva roky po spevákovej smrti, v deň Gottových nedožitých 82. narodenín 14. júla, v počte 30.000 výtlačkov, ktoré boli vypredané v priebehu niekoľkých dní. ČTK to za výhradného distribútora publikácia Euromedia Group oznámila Helena Frantová. V Českej republike je neoficiálna hranica bestselleru 10.000 predaných kníh. Dotlač autobiografie sa na trhu podľa distribútora objaví 21. júla a ďalšie budú nepravidelne nasledovať.

"Výroba knihy beží kontinuálne od začiatku júna a predpokladáme, že bude pokračovať minimálne do konca novembra. Kľúčové budú kapacity a schopnosti tlačiarní - výpadky v dostupnosti na trhu aj napriek tomu občas zrejme budú, pretože záujem zákazníkov je skutočne mimoriadny," uviedol obchodný riaditeľ Euromedia Group Josef Pulchart.

Knihu otvára prológ, ktorý Gott napísal v lete 2019. "Viem si predstaviť, že veľa ľudí, či priateľov, či známych, ktorí prešli mojím životom a v knihe sa nenájdu, môžu byť sklamaní. Ale verte mi, že ak by sa v knihe mali všetci objaviť, stal by sa z mojej autobiografie nezáživný telefónny zoznam," napísal Gott, ktorý v záverečných kapitolách popisuje obdobie zápasu s ťažkou chorobou.

Vzhľadom k tomu, že vdova po spevákovi Ivana Gottová získala počas uplynulého roka množstvo fotografií a dokumentov, sa termín dokončenia plánovanej autobiografie pretiahol. "Som si veľmi dobre vedomá toho, že žiadna iná autentická autobiografie môjho manžela už nebude vydaná. Cítila som preto povinnosť, tieto materiály verejnosti v knihe poskytnúť. Bola by veľká škoda, keby som o ne manželových priaznivcov ochudobnila," uviedla Gottová.