Pečie celé Slovensko: Pozrite sa, kto sú moderátori a porotcovia (FOTO)

Pečie celé Slovensko: Pozrite sa, kto sú moderátori a porotcovia (FOTO) Foto: RTVS

RTVS prinesie na jeseň šou Pečie celé Slovensko, v ktorej nebudú chýbať šikovní cukrári, skvelé recepty a kopec pozitívnej energie.


Diváci sa môžu tešiť na amatérskych pekárov, ktorí si zmerajú sily v rôznych disciplínach, a to všetko pred televíznymi kamerami. Pripravte sa na skvelé recepty, farebné dezerty, chutné koláče a torty, kopec emócií a sympatických cukrárov z celého Slovenska, ktorí sa neboja ukázať svoj talent a pekárske zručnosti pred zrakmi divákov, avizuje televízia.

Juraj Bača a Junior    Foto: RTVS

Moderátormi šou Pečie celé Slovensko sú Juraj Bača a Milan Zimnýkoval alias Junior. „Teším sa, že sa na obrazovky dostane šou plná dobrej energie, milých ľudí a pekných emócií," hovorí Juraj Bača. „Slovensko miluje pečenie, myslím si, že ešte viac ako varenie. Preto verím, že táto šou sa stane diváckou srdcovkou," dopĺňa moderátorského kolegu Junior. Dvojici to od začiatku nakrúcania šou mimoriadne ladí.

Odporúčame aj: Pečie celé Slovensko: Pozrite sa, kto sú finalisti súťaže (FOTO)

Petra a Jozefína - porota    Foto: RTVS

Na výkony súťažiacich budú počas trvania šou dozerať dve skúsené cukrárky a porotkyne - Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová (v ružovom).

Petra Tóthová povýšila cukrárstvo na umenie. Jej torty sa vyznačujú unikátnym prevedením s dôrazom na detail. Skúsenosti získala v Dubaji, New Yorku aj Londýne. Pravidelne pripravuje torty podľa receptúry dvornej cukrárky britského kráľovského dvora Fiony Cairns. Srdcovou záležitosťou Petry sú luxusné, ručne modelované kvety z cukru, ktoré už na prvý pohľad vyzerajú ako skutočné. Okrem toho, že sú sladké, tak aj jedlé a trvácne.

Jozefína Zaukolcová je pedagogička, vášnivá cukrárka a pekárka, ktorá má za sebou množstvo súťaží doma aj vo svete. Pravidelne sa umiestňovala na víťazných priečkach a v súčasnosti sama pripravuje svojich žiakov na odborné súťaže.

Od roku 2000 je členkov výkonného výboru Slovenského Zväzu kuchárov a cukrárov, od roku 2009 aj jej predsedníčkou. Na konte má tiež pekárske knihy a tiež niekoľko skúseností s varením a pečením pred kamerou. V rokoch 2001 až 2003 bola hlavnou účinkujúcou v programe STV s názvom Varím, varíš, varíme.

Pre divákov je pripravených desať epizód, chýbať nebudú ani špeciály - jeden vianočný a jeden v spoločnosti známych tvárí. Šou Pečie celé Slovensko predstaví slovenskú tradíciu v pečení a cukrárstve, zároveň pomôže ametérom preraziť a stať sa profesionálmi.