Vedení KSČM sa rozhodlo ukončiť vydávanie deníka Haló noviny

Levicový deník Haló noviny přestane vycházet k 28. dubnu. Místo něj by měl vycházet týdeník. V sobotu o tom rozhodl Ústřední výbor KSČM. Dnes to napsaly Haló noviny.

KSČM je hlavním akcionářem společnosti Futura, která tento deník vydává. Mluvčí strany Helena Grofová ČTK řekla, že náklad Haló novin představoval asi 6000 výtisků. U nového týdeníku se podle ní uvažuje se stejným nákladem, podobným formátem a menší redakcí než dosud.

Podle Haló novin byla diskuse o zastavení deníku bouřlivá a hlasování ještě bouřlivější. Pro ukončení deníku nakonec hlasovalo 55 členů ústředního výboru, devět bylo proti a pět se zdrželo. Novodobé Haló noviny začaly vycházet v roce 1991.

O budoucnosti deníku se spekulovalo od podzimu. Komunistická strana po loňských volbách zmizela ze Sněmovny. Dlouholetého předsedu strany Vojtěcha Filipa nahradila europoslankyně Kateřina Konečná, která už na podzimním volebním sjezdu strany uvedla, že chce kvůli dramatickému poklesu příspěvků od státu kromě jiného upravit příspěvek pro Haló noviny.