Stephen King odporúča: Napínavá a šokujúca. Tá kniha ma ohromila!

Stephen King odporúča: Napínavá a šokujúca. Tá kniha ma ohromila! Foto: Ikar

Toto je strašidelný a mysteriózny príbeh o Tedovi, ktorý žije s dcérou Lauren a s mačkou Oliviou v obyčajnom dome na konči úplne obyčajnej ulice. Spája ich nevysloviteľné tajomstvo...

No dobre, nič nie je také obyčajné a hoci vám pripadá, že čosi podobné ste zažili, či čítali...netušíte, čo je skutočnosť a čo sú klamstvá. Pretože v temnom lese na konci Zbytočnej ulice je niečo pochované.
A nie je to to, čo si myslíte...

Posledný dom na Zbytočnej ulici.

Poslednému domu na Zbytočnej ulici sa treba vyhnúť oblúkom. Žije v ňom Ted Bannerman, čudák s mačkou a dcérou, ktorú nikto nikdy nevidel. Pred jedenástimi rokmi bol Ted hlavný podozrivý v prípade uneseného dievčatka. Hoci polícia uňho doma nič neobjavila, nedokáže sa zbaviť stigmy vraha. Je len obyčajný muž, ktorý dopláca na predsudky okolia? Alebo nepotrestaný zločinec s dobre pochovanými tajomstvami.

Do hry vstupuje Dee, ktorá sa nikdy nevzdala nádeje, že vypátra pravdu o sestrinom zmiznutí. Rozhodne sa vziať veci do vlastných rúk a presťahuje sa do susedného domu na Zbytočnej ulici. Je odhodlaná odhaliť Teda za každú cenu. Napätie stúpa a prvé tajomstvá začnú vychádzať na povrch. Ukáže sa, že všetko je inak a skutočnosť môže byť oveľa desivejšia.

Pozrite si video, v ktorom autorka hovorí o svojej knihe:

Posledný dom na Zbytočnej ulici zozbieral mnohé ocenenia a pochvaly. Esquire ho označil za jednu z 50 najlepších hororových kníh všetkých čias. A ak patríte medzi fanúšikov strašidelných, hororových a krimi príbehov, tak po prečítaní tohto príbehu si poviete: wow, nič podobné som v živote nečítal.
Catriona Ward napísala temný príbeh plný tajomstiev, nepokoja, mrazenia v každej vašej bunke. Desivý psychologický horor, ktorý sa zapáčil aj Stephenovi Kingovi a nečudo. Gotický horor plný zvratov, prekvapení a tajomstiev, ktoré sa pred vami budú skrývať do posledných strán. Kniha vychádza vo vydavateľstve Ikar.

Milan Buno, knižný publicista