Hoax z ruského veľvyslanectva na Slovensku sa dostal aj do hlavnej ruskej relácie

O tom, ako si žije nebezpečný hoax, na ktorý sme upozornili v piatok, informuje polícia SR na facebooku:

Masírujú v nej mozgy každý deň, svetu sa vyhrážajú jadrovou vojnou, klamú o vojne na Ukrajine. Reč je o ruskej televíznej relácii, ktorá každý večer prináša domácim Rusom obludnú, najtvrdšiu propagandu. Včera večer sa do nej dostalo aj Slovensko.
Moderátorka relácie, ktorej prejav sa vyznačuje agresiou, podporou vojny a vyhrážkami svetu, spomenula vojenský cintorín v obci Ladomirová pri Svidníku. Hroby ruskej cárskej armády podľa nej zničil buldozér. V pozadí sa premietali nielen zábery z cintorína, ale aj fotografia tak obrovského buldozéru, že tu nám na Slovensku to prišlo až smiešne, keďže taký stroj by pohltil rozpočet obce aj na niekoľko rokov dopredu...
Vďaka piatkovému postupu bezpečnostných zložiek sme síce útok ruského veľvyslanectva eliminovali a vysvetlili verejnosti, hoax si už žije svoj vlastný život a svoju úlohu si splnil. Veď sa na to sami pozrite:
CHRONOLÓGIA
1. Ruský veľvyslanec vytvoril hoax o zničenom cintoríne. Jeho autenticitu utužil osobnými fotkami z návštevy cintorína.
2. Tento hoax v krátkom čase prebrali kľúčoví šíritelia propagandy na Slovensku. Kebyže to nespravia, hoax sa až tak nerozšíri, keďže samotné veľvyslanectvo má veľmi nízke interakcie.
3. Bezpečnostné zložky síce efektívne a rýchlo zasiahli a dopad hoaxu na samotných Slovákov eliminovali, jeho cesta však pokračovala ďalej.
4. Hoax sa dostal do prestížnej relácie k ruskému publiku. Rusi nemajú šancu si overiť jeho pravosť a mnohí mu aj budú veriť. Hoax si takto splnil svoju úlohu, slovenskí kolaboranti tentoraz hrali len vedľajšie role.
5. Veľvyslanec Bratčikov sa ukázal ako zdatný kuchár. Čo na Slovensku ukuchtil, toho sa v Moskve a v obývačkách Rusov hojne najedli.