Vo veku 54 rokov zomrela Lisa Marie Presleyová

Vo veku 54 rokov dnes zomrela americká speváčka Lisa Marie Presleyová, ktorá bola jedinou dcérou rokenrolovej legendy Elvisa Presleyho. Vo vyhlásení to oznámila jej matka Priscilla Presleyová. Americké médiá krátko predtým informovali, že Lisa Marie Presleyová mala zástavu srdca a bola prevezená do nemocnice v Los Angeles.

"S ťažkým srdcom sa musím podeliť o zdrvujúcu správu, že nás opustila moja krásna dcéra Lisa Mária," uviedla Priscilla Presleyová vo vyhlásení. "Bola to tá najvášnivejšia, najsilnejšia a najviac milujúca žena, akú som kedy spoznala," dodala a požiadala o súkromie. Žiadne podrobnosti o príčine smrti neoznámila.

Oznámenie o úmrtí prišlo len niekoľko hodín po tom, čo americké médiá informovali, že Lisa Marie Presleyová bola prevezená do nemocnice. Podľa webu TMZ utrpela zástavu srdca a záchranári ju museli resuscitovať. Hospitalizáciu svojej dcéry vzápätí potvrdila aj Priscilla Presleyová.

Hovorca záchranárov Craig Little predtým uviedol, že záchranári boli vyslaní do domu v Calabasas vo štvrtok o 10:37 miestneho času po tom, čo dostali hlásenie o žene so zástavou srdca. Na miesto podľa Littlea prišli do šiestich minút a následne ženu previezli do nemocnice. Mesto Calabasas sa nachádza severozápadne od Los Angeles.

Presleyová sa spolu so svojou matkou v utorok zúčastnila udeľovania filmových a televíznych cien Zlatý glóbus, kde ocenenie za najlepší mužský výkon v dráme získal herec Austin Butler za hlavnú úlohu v biografickej snímke Elvis. Butler pri preberaní ceny obom ženám poďakoval.

Lisa Marie Presleyová sa narodila v roku 1968 a bola majiteľkou memphiského domu Graceland, ktorý bol sídlom jej otca a neskôr sa stal obľúbenou turistickou destináciou. Jej rodičia sa rozviedli, keď mala štyri. Jej otec Elvis Presley zomrel v roku 1977 vo veku 42 rokov v Gracelande na zlyhanie srdca, keď mala deväť rokov.

Hudobná kariéra Presleyovej začala v roku 2003 debutovým albumom To Whom It May Concern. Po ňom nasledoval v roku 2005 album Now What a v roku 2012 Storm and Grace.

Presleyová sa vydala štyrikrát. V roku 1994 si vzala kráľa popu Michaela Jacksona, iba 20 dní po rozvode so svojím prvým mužom, muzikantom Danny Keoughom. S Jacksonom sa rozviedla v roku 1996. V roku 2002 sa vydala za amerického herca Nicholasa Caga, ktorý je veľkým fanúšikom jej otca. Cage o štyri mesiace neskôr podal žiadosť o rozvod. Jej štvrté manželstvo bolo s jej gitaristom a hudobným producentom Michaelom Lockwoodom. Rozvedení boli v roku 2021. Mala štyri deti, jej jediný syn Benjamin Keough v roku 2020 vo veku 27 rokov spáchal samovraždu. Jej 33-ročná dcéra Riley Keoughová je herečka. S posledným manželom mala dcéry dvojičky Harper a Finley, ktorým je 14 rokov.

Krátko po speváčkinej smrti začali prichádzať kondolencie zo všetkých kútov Spojených štátov. Exmanžel Presleyovej Cage prostredníctvom svojho manažéra uviedol, že je zdrvený. "Je to zdrvujúca správa. Lisa mala ten najlepší smiech zo všetkých, ktoré som kedy spoznal. Rozžiarila každú miestnosť a ja mám zlomené srdce," napísal. "Určitou útechou mi je, že sa stretla so svojím synom Benjaminom," dodal. Rodina Jacksonovcov vzdala Presleyovej hold na svojej instagramovej stránke.