Konšpirátor v relácii RTVS

Podpredseda strany Spolu europoslanec Vladimír Bilčík v statuse na facebooku s názvom "Konšpirátor v relácii RTVS" kritizuje RTVS za to, že do relácie Do kríža, ktorú pripravuje Jaroslav Daniška, pozvali diskutovať Eduarda Chmelára:

Konšpirátor v relácii RTVS

Práve som zachytil, že na RTVS v relácii Do kríža vystupuje k téme referenda Eduard Chmelár. Som šokovaný, že prax pozývania konšpirátorov a ruských agentov do RTVS pokračuje. Eduard Chmelár po invázii Ruska na Ukrajinu zmizol z televíznych obrazoviek, aj významnejších médií a nie je to náhoda.
Chmelárove sústavné zľahčovanie ruskej agresie na sociálnych sieťach je ako z kremeľského manuálu. Jeho vyjadrenia už dlhé roky nie sú vyjadreniami analytika či nestranného komentátora, za ktorého sa vydáva. Všetky televízie to pochopili a kedysi časté pozvania pre Chmelára prestali chodiť.
Pýtam sa preto, prečo si tieto skutočnosti nevšimla RTVS a pán Daniška. Je to ďalšie fatálne zlyhanie pri výbere hostí v tejto relácii. Úlohou RTVS je vyváženosť a kvalita. Tieto ciele určite nenapĺňa pozvaním človeka, ktorý nedávno označil Husáka za najväčšieho slovenského štátnika 20. storočia, a ktorý opakovane popiera existenciu štvavej ruskej propagandy.