Zomrel herec z drámy Zachráňte vojaka Ryana (VIDEO)

Vo veku 61 rokov zomrel americký herec Tom Sizemore, ktorého preslávili role vo filmoch Zachráňte vojaka Ryana alebo Čierny jastrab zostrelený. Uviedla to agentúra AP s odkazom na agenta herca Charlesa Laga. Herec bol v druhej polovici februára hospitalizovaný v Los Angeles po tom, čo utrpel mozgovú príhodu. Podľa Laga herec zomrel v nemocnici v piatok.

Filmová a televízna kariéra Toma Sizemora trvala niekoľko desiatok rokov, ale najznámejšia je práve vďaka úlohe bojom ostrieľaného seržanta po boku Toma Hanksa vo vojnovej dráme Zachráňte vojaka Ryana z roku 1998, a ako veliteľ vojenského práporu vo filme Čierny jastrab zostrelov. 2000 bol nominovaný na cenu pre najlepšieho herca za rolu v televíznom filme Ochrana svedkov. V posledných rokoch sa ale objavoval skôr v menších a nízkonákladových filmoch.

Prakticky po celú dobu hereckej kariéry sa Sizemore stretával s drogovou závislosťou a niekoľkokrát sa dostal do problémov so zákonom. Kvôli porušeniu drogovej legislatívy bol v rokoch 2007 až 2009 vo väzení. Bol odsúdený okrem iného za napadnutie niekdajšej priateľky, a šiel na odvykaciu kúru kvôli závislosti od metamfetamínu a heroínu. V posledných rokoch bol mnohokrát zadržaný za riadenie pod vplyvom a za držanie narkotík.