Mediálny magnát Murdoch sa v 92 rokoch po štyroch rozvodoch znova zasnúbil

Zakladateľ mediálneho impéria News Corp. Rupert Murdoch sa chce v 92 rokoch piatykrát ženiť. Americký podnikateľ austrálskeho pôvodu v aktuálne zverejnenom rozhovore uviedol, že sa cez víkend zasnúbil so 66-ročnou Ann Lesley Smithovou. Svadba je vraj plánovaná na leto.

Murdoch povedal, že sa so Smithovou zoznámil v septembri, teda tri mesiace po tom, čo do médií unikla informácia o jeho štvrtom rozvode. Pred modelkou a herečkou Jerry Hallovou bol v manželskom zväzku aj s austrálskou letuškou Patríciou Bookerovou, s novinárkou Annou Mannovou a podnikateľkou Wendi Dengovou. Celkom má šesť detí.

"Bol som veľmi nervózny. Desil som sa toho, že by som sa zamiloval, ale vedel som, že toto bude moja posledná láska. Aspoň dúfam. Som šťastný," povedal o svojom novom vzťahu komentátorke bulvárneho denníka New York Post, ktorý patrí do skupiny News Corp.

Do Murdochovho impéria spadajú aj najsledovanejšia americká spravodajská televízia Fox News či denníky The Wall Street Journal, The Sun a The Times. Magazín Forbes ho aktuálne radí medzi stovku najbohatších ľudí sveta s majetkom vo výške zhruba 17 miliárd dolárov.

Smithovou vraj Murdoch požiadal o ruku v piatok s prsteňom, na ktorom sa vyníma diamant v bruse Asscher. "Je to pre nás obaja dar od Boha," povedala snúbenica, ktorá je vdovou po mediálnom manažérovi a spevákovi Chesterovi Smihovi. "Keď sa blíži sedemdesiatka, znamená to, že ste v druhej polovici. Čakala som na správny čas. Moji kamaráti zo mňa majú radosť," dodala.

Podľa New York Post plánuje zasnúbený pár žiť striedavo v Kalifornii, Montane, New Yorku a Británii.