NAKA od rána zasahuje, v putách skončili aj vysokí policajní funkcionári. Obvinených je 16 osôb

Dnes v skorých ranných hodinách na území Bratislavského, Trnavského a Žilinského kraja vykonali príslušníci odboru Západ NAKA P PZ policajnú akciu s krycím názvom CHIKARA 2. NAKA obvinila 16 osôb, niektoré z viacerych trestných činov súbežne:

- 14 zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi
- 4 zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa
- 2 zo zločinu prijímania úplatku
- 1 aj zo zločinu hrubého nátlaku v štádiu prípravy
- 1 aj zo zločinu vydierania
- 2 aj z prečinu podplácania

10 ZADRŽANÝCH OSÔB

Počas policajnej akcie bolo celkovo zadržaných 10 obvinených osôb, pričom pri jednej zo zadržaných osôb ide o činného príslušníka PZ – riadiaceho funkcionára zaradeného na OR PZ v Trnave. Taktiež bol zadržaný aj jeden bývalý príslušník PZ, v súčasnosti zaradený v riadiacej funkcii na Centre podpory KR PZ v Trnave. Aktuálne v danej veci prebiehajú zaisťovacie úkony (domové prehliadky a prehliadky iných priestorov a pozemkov), po čom budú vykonávané výsluchy zadržaných obvinených.

Podľa informácií Aktuality.sk príslušníci NAKA zadržali aj exriaditeľa krajskej polície v Trnave Bystríka Stanka. Podľa TV Markíza skončil v putách aj súčasný okresný riaditeľ polície v Trnave Rastislav Grznár.