Herec Orlando Bloom rokoval so Zelenským o ukrajinských deťoch zavlečených do Ruska (VIDEO)

O ukrajinských deťoch zavlečených do Ruska alebo obnove školskej infraštruktúry zasiahnutej vojnou rokoval v nedeľu v Kyjeve s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským britský herec Orlando Bloom. Vo svojom prejave o tom v noci na dnešok informoval Zelenskyj. Bloom je veľvyslanec dobrej vôle Detského fondu OSN (UNICEF):

Bloom navštívil detské centrum Spilno vybudované v metre, "kde môžu deti na niekoľko hodín denne zakúsiť pocit normálnosti," napísal herec na instagrame a zverejnil niekoľko fotografií, ako sa hrá s deťmi. Herec tiež popísal svoje stretnutie s Nataliou a Jurijom, ktorí si vzali domov k svojim piatim deťom ešte ďalšie štyri, ktoré kvôli vojne vedenej Ruskom prišli o rodičov.


Zelenskyj s Bloomom hovorili o obnove krajiny aj školskej infraštruktúry alebo nútených odchodoch ukrajinských detí na území Ruska. Dohodli sa na konkrétnej spolupráci na budovaní protiatómových krytov pre deti a technickej podpore dištančnej výučby v regiónoch, kde kvôli akútnemu nebezpečenstvu nie je možné chodiť do školy fyzicky.

Blooma na jeho ceste sprevádzal tím kolegov z fondu UNICEF. Zelenskyj ich prijal v kancelárii, Bloom mu zložil poklonu za to, ako drží krajinu zomknutú. Herec už Ukrajinu navštívil v roku 2016.

V stredu sa s Bloomom stretol český prezident Petr Pavel, rokovali aj o Ukrajine a pomoci tamojším deťom.