Odchod zo Za ľudí oznámil ďalší poslanec

Podpredseda strany Za ľudí poslanec Juraj Šeliga na facebooku oznámil odchod zo strany Za ľudí:

Ďakujem za spoluprácu!
Dnes som svojim kolegom oznámil, že sa vzdávam členstva v strane Za ľudí. Dovoľte mi preto, prosím, pár osobných riadkov.
Stranu Za ľudí som spoluzakladal a záležalo mi na tom, aby sme túto krajinu robili lepšou. Pri každom konflikte, pri každom rozkole a na každej križovatke, kde sa strana Za ľudí ocitla, som sa usiloval nájsť kompromis, aby strana ostala pokope. Stále som videl členov, dobrovoľníkov, ale aj ľudí, ktorí nám dali dôveru, videl som stále šancu presadzovať správne veci. Strana sa však časom dostala na ďalšiu križovatku a rozhodla sa ísť cestou, na ktorej sa už nemôžem podieľať. Moja predstava udržať ju ako stranu, ktorú sme spoluzakladali s Andrejom Kiskom, sa ukázala ako naivná. Niektoré veci musí človek skúsiť na vlastnej koži, aby ich naplno pochopil. Napriek tomu si vážim skúsenosť, ktorú som v strane získal, no moja cesta so stranou Za ľudí sa dnes končí. Spoločne so mnou dnes odchádza viacero radových členov strany, ktorí majú rovnaký názor. Svojim kolegom som to oznámil a teraz to hovorím aj verejne.
Neviem, či politické rozchody môžu byť dobré a pokojné, ale čo som chcel komunikovať, som komunikoval interne svojim kolegom a príde mi zbytočné, zaťažovať tým verejnosť. Svojim kolegom prajem všetko len to dobré, najmä veľa zdravia a pokoja.
Rozumiem, že toto moje rozhodnutie vyvolá otázky, ako a či budem pokračovať ďalej v politike. Dnes mi však dovoľte povedať, že akokoľvek to bolo miestami komplikované, som veľmi vďačný, že Andrej Kiska ma pred 4 rokmi oslovil k spolupráci pri zakladaní strany Za ľudí. Aj vďaka tomu sa nám podarilo ešte spoločne urobiť časť súdnej reformy, zvoliť dobrého špeciálneho prokurátora, pomáhať držať jasnú zahraničnopolitickú orientáciu Slovenska, byť otvorení vecnej diskusii a snažiť sa byť pokojným hlasom rozumu vo vládnej koalícii, ktorý konflikty tlmí, nie hrotí. A najmä, vždy sa jasne verejne a tvrdo postaviť na odpor pred politikou Roberta Fica alebo krokom generálneho prokurátora Žilinku. Aj keď som miestami na tých barikádach zostal stáť takmer sám. Považujem to za správne a niektoré veci sú správne, aj keď nie sú populárne.
Svoje rozhodnutie, či budem pokračovať v politike (prípadne ako a s kým), oznámim po Veľkej noci. Teraz sa teším na sviatky, kde budem s celou svojou rodinou a priateľmi. Každopádne už dnes chcem povedať veľmi jasne, normálni ľudia, nech robia čokoľvek a sú kdekoľvek, musia spolupracovať. Inak v októbri krajina upadne do Ficových normalizačných rúk. Každý z nás, či už je to politik alebo nie, má šancu svojím dielom, tam kde je pomôcť, aby sa to nestalo. Nesmieme sa vzdať, pretože Slovensko momentálne doslova stojí na križovatke.

V rovnakom čase oznámila odchod zo strany aj poslankyňa Jana Žitňanská.