Polícia: Podrobnosti k smrti študenta a požiaru na gymnáziu

Polícia: Podrobnosti k smrti študenta a požiaru na gymnáziu

Polícia v sobotu dopoludnia oficiálne oznámila, že vyšetruje príčiny a okolnosti požiaru v Bratislave.

Policajti Okresného riaditeľstva PZ Bratislava II boli dnes (01.07.2023) krátko pred 02.00 ráno boli vyslaní k požiaru viacerých motorových vozidiel nachádzajúcich sa v areáli jednej z firiem na Pestovateľskej ulici. Na mieste bolo zistené, že v dôsledku požiaru založeného neznámym páchateľom došlo v súkromnom areáli firmy k zapáleniu 6 motorových vozidiel a pred areálom firmy k zapáleniu ďalších 8 motorových vozidiel.

V krátkom čase po požiari na Pestovateľskej ulici boli policajti Okresného riaditeľstva PZ Bratislava III vyslaní na Skalickú cestu, kde v zmysle oznámenia malo dôjsť k požiaru vnútorných priestorov školy. Príslušníci Hasičského a záchranného zboru po uhasení požiaru spozorovali v zhorených priestoroch telo muža bez známok života. Privolaný súdny lekár na mieste konštatoval smrť. Zisťovateľ príčin požiaru sa vyjadril, že požiar bol vytvorený úmyselne.

Podľa Podľa informácií Štandardu je podpálené prvé nadzemné podlažie Školy pre mimoriadne nadané deti a Gymnázia na Teplickej ulici v Bratislave. Pri požiari zahynul žiak. "Po hlavnom meste pohyboval na skútri. Ten údajne odstavil pri škole. Do školy sa vraj dostal po rebríku po tom, ako rozbil okno. Zdroj Štandardu uviedol, že šlo o bezproblémového žiaka, ktorý predmety zvládal na výbornú. Mal 18 rokov a zostával mu ešte jeden rok na gymnáziu," napísal Štandard.

Žiakom z tejto školy bola vrah zo Zámockej.

Presné príčiny a okolnosti uvedených udalostí sú predmetom vyšetrovania. Vzhľadom k prebiehajúcim úkonom nie je možné poskytnúť bližšie informácie, oznámila polícia.