VšZP prichádza s praktickou pomocou pre poistencov v čase nedostatku lekárov a dlhých čakacích lehôt

V súčasnej dobe rušenia ambulantných pohotovostných služieb, výpovedí pediatrov a dlhých čakacích dôb k špecialistom podáva najväčšia zdravotná poisťovňa pomocnú ruku takmer trom miliónom poistencom. Vďaka novej službe Dr. Nonstop+ v rámci vernostného programu Vernosť+ sa môžu klienti VšZP spojiť so všeobecným lekárom či pediatrom kedykoľvek a odkiaľkoľvek.

 

Prístup k službe Dr. Nonstop+ získajú poistenci cez mobilnú aplikáciu VšZP, po splnení podmienok vernostného programu. S lekárom sa môžu spojiť prostredníctvom mobilnej aplikácie MEDDI app prevádzkovanej partnerom VšZP, a to telefonicky, cez chat alebo cez videohovor odkiaľkoľvek. Táto služba je k dispozícii 24 hodín denne, 7 dní v týždni.

„Dr. Nonstop+ je neoceniteľnou službou pre každého, kto nevie sám vyhodnotiť svoj zhoršený zdravotný stav alebo stav svojho blízkeho. Predstavuje výraznú pomoc aj pre pohotovosti a lekárov, keďže ich dokáže odbremeniť od návalu tých pacientov, ktorým lekár vie pomôcť aj na diaľku,“ vysvetľuje podpredsedníčka predstavenstva MUDr. Beata Havelková.

V rámci služby môžu poistenci využiť digitálnu diagnostiku BioScan a odmerať si vybrané zdravotné parametre ako je tlak, tep, dych, saturácia O2, úroveň stresu, odozva na stres a schopnosť zotavenia. Digitálna diagnostika sa bude postupne rozširovať o ďalšie parametre, napr. o vyšetrenie CRP alebo hemoglobínu.

Aj vďaka digitálnej diagnostike lekár relevantne vyhodnotí zdravotný stav volajúceho a zodpovedne mu poradí, či je nutné, aby navštívil lekára, resp. pohotovosť. Ak usúdi, že v jeho prípade postačí starostlivosť v domácom prostredí, dá mu presné odporúčania, a ak má možnosť dostatočne vyhodnotiť zdravotný stav poistenca, vystaví mu aj eRecept.

Služba Dr. Nonstop+ je užitočná aj pre pacientov, ktorí potrebujú druhý medicínsky názor na svoju diagnózu a nastavenú liečbu, alebo chcú porozumieť výsledkom vyšetrení, ktoré nemali dostatočne vysvetlené iným lekárom.

Balík služieb je možné zakúpiť si za zvýhodnený mesačný poplatok pre jednotlivca za 9,00 € alebo pre skupinu až 4 poistencov za 16,80 €. Ešte pred zakúpením balíka služieb má poistenec nárok na dva kontakty s lekárom zdarma. Službu môže využiť každý poistenec, ktorý je súčasťou VšZP viac ako jeden rok a má nárok na plnú zdravotnú starostlivosť na Slovensku.