Internetový podvodník z inzerátov skončil za mrežami (FOTO)

Internetový podvodník z inzerátov skončil za mrežami (FOTO) Foto: Polícia

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky zadržali v priebehu tohto týždňa podvodníka, ktorý prostredníctvom internetových inzerátov ponúkal na predaj rôzny tovar. Za tento tovar od ľudí vylákal finančné prostriedky v rôznych sumách - pohybujúcich sa v desiatkach eur, avšak reálne nemal úmysel tento tovar doručiť. Za tovar požadoval nižšie sumy.


Prostredníctvom inzerátov v sekcii Market place, ponúkal rôzny tovar, ako napr. lego stavebnice, slúchadlá, náradie, potreby pre zvieratá a podobne. Podľa zabezpečenej dôkaznej situácie sa tohto konania dopúšťal dlhšiu dobu a na viacerých osobách, informuje polícia.

Na základe príkazu na domovú prehliadku vydaného sudcom Mestského súdu v Bratislave zrealizovali policajti vykonanie domovej prehliadky v priestoroch jednej z ubytovní v Nových Zámkoch. Pri nej boli okrem iných vecí dôležitých pre trestné konanie zaistené aj viaceré mobilné telefóny, prostredníctvom ktorých boli zverejňované inzeráty. Pri domovej prehliadke bola na osobnej slobode obmedzený aj ich „autor“.

Na základe vykonaných ďalších procesných úkonov vzniesol následne vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave obvinenie z pokračovacieho zločinu podvodu 31-ročnému Marekovi P. z okresu Šaľa.

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému za takéto konanie v zmysle zákona trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov.