S touto knihou budete mať slovenčinu v malíčku!

S touto knihou budete mať slovenčinu v malíčku! Foto: Ikar

Oprášte si základné pojmy z pravopisu a gramatiky a spoznajte slovenčinu od jedinej hlásky až po rozsiahle súvetia. Ale čo je ešte dôležitejšie – vyhnite sa najčastejším chybám v slovenčine. Zíde sa vám to v škole, na pohovore do novej práce, pri rokovaní, ale pokojne aj v každodennom živote.

Práve vyšla užitočná a praktická Príručka slovenského jazyka pre každého. Vypočujte si rozhovor s autorkou Miroslavou Ryškovou v knižnom podcaste:

Príručka je vhodná do domácností ako prvá pomoc pri pochopení slovenskej gramatiky, pravopisu a formálneho písania. Je vhodná pre rodičov, ktorí sa učia s deťmi, pre tínedžerov, pre manažérov, pre milovníkov slovenčiny. Aj pre tých, ktorí sa chcú pri učení zabaviť a pripomenúť si školské vedomosti na praktických príkladoch a nie prostredníctvom nič nehovoriacich učebnicových poučiek.

Publikácia predstavuje užitočný jazykový manuál pre pracovnú prax. Ponúka základné pravidlá pre spisovný jazykový prejav, aj pre správnu formálnu korešpondenciu, akou sú dnes e-maily či pracovné dokumenty. Vďaka prehľadnej grafike si dokážete osvojiť gramaticky správne tvary a v kapitolách s testami si môžete svoje novonadobudnuté vedomosti precvičiť.

Pozrite si video s autorkou:


„Nápad venovať sa jazykovej poradni a vyberať tie najväčšie perličky slovenčiny prišiel prirodzene, keďže som dlhé roky bola jazykovou poradkyňou pre svoje blízke okolie. Zaujali ma sociálne siete, aj preto vznikol instagramový profil @viete_po_slovensky, ktorý sa dnes venuje častým chybám v slovenčine a prehreškom proti jazykovej norme,“ približuje autorka Miroslava Ryšková.

Milan Buno, knižný publicista