Zábavný a dojímavý príbeh nezbedného kocúra. Frankie

Zábavný a dojímavý príbeh nezbedného kocúra. Frankie Foto: Ikar

"Život je jednoduchý, každý somár vie žiť.“
„Veď ja sa snažím, Frankie.“
„Tak sa musíš viac snažiť.“
Frankie je humorný príbeh o hľadaní chuti do života. Muž, ktorý chce zomrieť. Kocúr, ktorý hľadá domov. Príbeh o nezvyčajnom priateľstve a hľadaní cesty naspäť do života – dojímavý a plný láskavého humoru.

Richard Gold sa na tento deň starostlivo pripravil. Dnes si vezme život. Slučka mu už visí okolo krku, no vtom zbadá za oknom vychudnutého túlavého kocúra, ako naňho vypliešťa oči. Goldove plány sú zrazu fuč. Kocúr sa k nemu nasťahuje a užíva si všetko, po čom doteraz iba túžil – obrovský televízor, nenormálne pohodlnú posteľ, pravidelnú stravu. Skončí sa bizarný vzťah medzi dvoma outsidermi šťastne? Kocúr Frankie je o tom skalopevne presvedčený.

„Je to príbeh kocúra menom Frankie. Náhodou stretne muža v depresii Richarda Golda, ktorý sa práve chystá zabiť. Nie je to najlepšia chvíľa na zoznámenie, ale Frankiemu je to jedno,“ usmieva sa jeden zo spoluautorov. Pozrite si jeho video nižšie.
Budete sa baviť od úvodných strán. Hneď, ako Frankie pozoruje cez okno Richarda Golda, ktorý sa ide obesiť. Zomrela mu totiž manželka a on už to bez nej ďalej nezvláda... A Frankie uvažuje, čo to s tým motúzom robí...aj on sa rád hrá s motúzikom, na konci môže byť aj látková myš, ale tento motúz je akýsi hrubý...a dáva si ho okolo krku...

Samozrejme, postupne zistíte, čo bolo zámerom autorov - ukázať nám svet trošku z nadhľadu, z inej perspektívy, aby sme si uvedomili, čo je naozajstným zmyslom života. Aké cenné je mať dobrých a verných priateľov. A že nikdy neviete, kedy vám do cesty vojde niekto, kto vám ovplyvní život...

Pozrite si video s autorom Jochenom Gutschom:


Frankie je úsmevné čítanie, miestami poriadne dojímavé a pravdivé. Dokáže zlepšiť náladu, pobavíte sa na láskavom a naivnom rozprávaní Frankieho - a to ani nemusíte mať doma mačku či kocúra. Obľúbite si ho.

Pobavia vás rôzne príhody a situácie, napríklad s veterinárkou, jedlom a teplou posteľou, návšteva Hollywoodu, či nakupovanie v obchode.
Frankie (a Gold či veterinárka Anna) sa dotknú viacerých tém a donútia vás zamyslieť sa, zastaviť a možno pozrieť na daný problém aj z iného pohľadu.
„Čo má Linda napísané na tom kameni?“ spýtal som sa Golda na spiatočnej ceste. Všimol som si totiž, že kým ostatné šutre boli husto popísané, Lindin bol takmer prázdny. Takmer bez slov.
„Je tam napísané: Tak čau,“ odvetil Gold.
„A to je všetko?“
„To mi povedala, keď nastupovala do auta. A viac sa nevrátila.“ Tak čau.

Milan Buno, knižný publicista