Orange rozširuje dostupnosť 4G siete

4 G sieť môžu od júla využívať všetci zákazníci s paušálmi automaticky a bez ďalších poplatkov. Od 3. septembra Orange sprístupňuje 4G sieť postupne aj na SIM kartách predplatených služieb, ktoré komunikujú v sieti Orange.

 

 

Prístup k ultrarýchlemu mobilnému internetu v 4G sieti tak v nasledujúcich dňoch získajú postupne aj zákazníci služby Prima a alternatívneho operátora FunFón, ktorý využíva sieť Orangeu.

Orange sa snaží sprístupniť výhody super rýchlej 4G siete čo najširšiemu okruhu zákazníkov.

„Už teraz tvorí 4G prevádzka viac ako 4 % celkovej mobilnej dátovej prevádzky v Orangei. Snažíme sa, aby čo najviac zákazníkov mohlo v Orangei využívať výhody 4G siete, preto ju ako prvý operátor sprístupňujeme aj pre zákazníkov predplatených služieb," uviedol Pavol Lančarič, generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko.

Prístup do 4G siete bude Orange sprístupňovať na predplatených kartách postupne približne do polovice septembra. O aktivácii prístupu do 4G siete budú zákazníci v najbližších dňoch informovaní aj SMS správou. Pre využívanie 4G internetu v sieti Orange stačí, ak majú zákazníci aktivovaný prístup k dátovým službám a mobilné zariadenia podporujúce 4G siete.

Sieť 4. generácie od Orangeu dostupná v Bratislave, Košiciach a Banskej Bystrici. Do konca roka ju Orange sprístupní do ďalších 21 miest Slovenska, čím pokryje takmer 30 % populácie.

Okrem toho Orange ďalej rozširuje aj svoju 3G sieť, vďaka čomu sa rýchly internet dostane aj do vidieckych oblastí. Ku koncu roka tak pokrytie rýchleho mobilného internetu od Orangeu

prekročí 90 % populácie.