Telekom pokračuje v migrácii zákazníkov Magio Sat na nové družice

Spoločnosť Telekom pokračuje v migrácii zákazníkov služby Magio Sat na nové družice Intelsat a Thor (satelitná pozícia 1W), namiesto doteraz využívaného satelitu Amos (pozícia 4W).

Táto zmena zákazníkom prinesie viac televíznych kanálov, aj bohatšiu ponuku prémiových balíčkov pri nezmenenej cene za poskytovanú službu, sľubuje operátor.

Proces migrácie zákazníkov na nové družice začal v máji tohto roka. Telekom postupne oslovil používateľov služby listami, telefonicky a prostredníctvom SMS, aby sa na novú pozíciu zmigrovali sami, alebo využili bezplatnú asistenciu technika. Napriek výzvam ostáva naďalej skupina zákazníkov, ktorí túto nevyhnutnú zmenu zatiaľ neuskutočnili.

Aby bolo možné prijímať televízny signál z nových satelitov, je nevyhnutný posun smerovania satelitnej antény, konkrétne o tri stupne. Zmenu je možné urobiť formou samootočenia, alebo využiť bezplatné služby technika Telekomu. Bližšie informácie o migrácii a podrobné návod na otočenie paraboly nájdu zákazníci na stránke www.telekom.sk/novemagiosat.

Od 1. januára 2015 bude možné na službe Magio Sat prijímať TV signál už len na novej satelitnej pozícii.