Skylink mení parametre satelitného vysielania a zaraďuje HD programy

Skylink mení parametre satelitného vysielania a zaraďuje HD programy

Koncom roka 2014 zaradil Skylink do svojej ponuky 7 nových televíznych programov s vysokým rozlíšením obrazu - ČT 2 HD, Nova Cinema HD, Fanda HD, Prima COOL HD, JOJ HD, JOJ Plus HD a Dajto HD.


Zaradenie týchto programov vyžaduje zmeny parametrov vysielania niektorých existujúcich televíznych programov. K zmenám parametrov dôjde v noci na 13. januára 2015.

Pre ďalšie sledovanie všetkých nových aj existujúcich televíznych programov, je potreba znovu naladiť tieto programy na satelitnom prijímači. Niektoré programy bude možné naladiť už skôr (pozri v tabuľke).

Preladenie prijímača na nové parametre sa nedotkne klientov Skylinku, ktorí sledujú SD programy z balíčka DIGITAL.

Zákazníci so satelitnými prijímačmi vybavenými funkciou FastScan (väčšina prijímačov s označením Skylink READY) sa týmto problémom nemusí zaoberať - naladenie nových programov a všetky zmeny parametrov vysielania sa na takomto prijímači vykonajú vždy automaticky.

Ostatní zákazníci Skylinku budú musieť naladiť tieto programy manuálne.

Skylink tvrdí, že aj keď pribudlo viac nových HD programov a zmeny parametrov sa týkajú väčšieho počtu existujúcich programov, stačí v skutočnosti naladiť len 6 uvedených frekvencií.

Zákazníci, bez HD satelitného prijímača, nebudú môcť prijímať žiadne nové ani existujúce HD programy a tiež niektoré existujúce programy skôr vysielané vo formáte MPEG-2 (Film +, Discovery, Disney, FilmBox Plus).

Týmto zákazníkom odporúčame vymeniť zastaralý satelitný prijímač za moderné HD prijímač podporujúci HD vysielania aj kompresný formát MPEG-4 (ideálne s označením Skylink READY).