Rus sa namotal na reklamu a hru, kvôli ktorej prišiel o prácu aj ženu

Dvadsaťosemročný Rus z Krasnojarsk na Sibíri sa rozhodol zažalovať výrobcu počítačovej hry, do ktorej sa natoľko zabral, že medzitým prišiel o prácu i o manželku. Počas troch týždňov prišiel o zdroj príjmov i o rodinné šťastie. Teraz požaduje od americkej spoločnosti a ruského distribútora hry pol milióna rubľov ako náhradu za svoje utrpenie, uviedol server Superomsk.ru.

O hre sa chlapík dozvedel z reklamy, nainštaloval si ju do počítača. Hre natoľko prepadol, že si ani nevšimol, že ubehli tri týždne. Medzitým sa mu zhoršilo zdravie, pretože pri hre skoro nejedol a nespal, vyhodili ho z práce a utiekla od neho žena.

"Keby som vedel, že hra môže vyvolať takú závislosť, bol by som opatrnejší. Nekúpil by som si ju, alebo by som kúpu odložil na dovolenku, alebo na novoročné sviatky," tvrdí nešťastník.

Právnici tvrdia, že podobný prípad si nepamätajú, a práve preto pomohli nešťastníkovi so žalobou, aby na súde vyskúšali, ako ďaleko môže kauza zájsť. Ruské súdy spravidla priznávajú ďaleko nižšie odškodné.