Cmorik si zahrá Ježiša

Ježíše si v ostravské verzi rockové opery Tima Rice a Andrewa Lloyda Webbera Jesus Christ Superstar zahraje čtyřnásobný slovenský slavík a vítěz soutěže Slovensko hledá talent Peter Cmorik. Premiéru muzikálu chystá Národní divadlo moravskoslezské (NDM) na 17. března. ČTK to dnes řekla mluvčí divadla Marcela Bednaříková.

Muzikál se nejprve hrál v letech 1994 až 1998 v pražském divadle Spirála. V hlavní roli se střídali Kamil Střihavka a Dan Bárta. Představení mělo téměř 1300 repríz a vidělo jej více než 800.000 lidí. V roce 2010 se v Praze konala obnovená premiéra. Tentokrát v divadle Karlín, ale opět s Kamilem Střihavkou. O pět let dříve muzikál uvedlo i Městské divadlo Brno.

Ostravská verze bude tedy teprve čtvrtým uvedením muzikálu v ČR. NDM vyhlásilo v souvislosti s obsazením jednotlivých postav casting. Přihlásilo se do něj téměř 150 zájemců z Česka a Slovenska. "Mezi adepty na role v ostravské inscenaci se objevila řada známých tváří, finalisté a vítězové soutěží Česko hledá SuperStar, X Factor nebo Hlas Československa. O konečném obsazení muzikálu pak rozhodl inscenační workshop," řekla mluvčí.

Titulní role se zhostil slovenský zpěvák Peter Cmorik, čtyřnásobný vítěz slovenské ankety Zlatý slávik a vítěz soutěže Slovensko hledá SuperStar II. Alternovat jej bude muzikálový herec a zpěvák Lukáš Vlček z Městského divadla Brno. "Do role Jidáše Iškariotského byli vybráni Lukáš Adam, držitel prestižní herecké ceny Mezinárodního muzikálového festivalu DIMF v jihokorejském Daegu za hlavní roli v muzikálu Fantom Londýna, a populární muzikálový zpěvák Roman Tomeš, kterého diváci měli možnost spatřit v muzikálech Rent, Pomáda, ale také jako Ježíše v bratislavském nastudování tohoto díla," řekla Bednaříková.

Roli Máří Magdalény se inscenační tým rozhodl svěřit hned třem zcela odlišným interpretkám. Je to Hana Fialová, Martina Šnytová a Vendula Příhodová. "První dvě patří mezi členky ostravského souboru, Vendula Příhodová je finalistkou soutěže Hlas Československa," řekla Bednaříková.

V muzikálu se objeví i zpěvák Tomáš Savka, který získal roli Piláta Pontského. Dále se diváci mohou těšit na Pavla Lišku a Jana Vlase, kteří ztvární krále Herodese, Jaroslava Rusnáka a Radka Novotného v roli Šimona, nebo Romana Haroka a Ivana Dejmala coby apoštola Petra. Celkem se na jevišti divadla Jiřího Myrona objeví padesátka herců, zpěváků a tanečníků, ale také judistů a dalších.