Zomrel herec, ktorý stvárnil seriálového Alfa

Zomrel herec, ktorý stvárnil seriálového Alfa Foto: TV Markíza

 

 

Vo veku 76 rokov zomrel v pondelok v USA herec Mihály Mészáros, ktorý v chlpatom kostýme stvárnil postavu nenažraného mimozemšťana Alfa v populárnom seriáli z 80-tých rokov. S odvolaním sa na hercovho manažéra Dennisa Vargu o tom informoval server TMZ.com.

Pôvodom maďarský herec s vrodenou rastovou vadou, ktorého v Hollywoode prezývali Michu, obliekal kostým Alfa iba v tých častiach seriálu, kedy je vidieť celá postava. Väčšinou bol ale mimozemšťan z Melmacu so slabosťou pre mačky v zábere len od pása hore - v tom prípade ho ovládali bábkari.

Mészáros začínal svoju kariéru v cirkuse, kde bol so svojimi 84 centimetrami prezentovaný ako "najmenší muž planéty". Po skončení práce na seriáli Alf nakrútil niekoľko reklám a dočkal sa aj malých rolí pri filme.

Michu Mészáros mal pred ôsmimi rokmi infarkt a mal od tej doby zdravotné problémy. Posledný týždeň svojho života ležal v nemocnici v kóme. Na crowdfundingovom servere GoFundMe založil hercov manažér konto, kde je možné prispieť na pokrytie liečebných nákladov a na pohreb.