V seriáli Vlci si zahrali aj československí vlčiaci, pozrite sa, ako sa s nimi nakrúcalo

V seriáli Vlci si zahrali aj československí vlčiaci, pozrite sa, ako sa s nimi nakrúcalo Foto: JOJ

 Ako vyzeralo nakrúcanie so zvieratami v seriáli Vlci?

 

 

Nový seriál Vlci televízie JOJ je aj o prírode a zvieratách. Horár Andrej sa stará o svorku vlkov, ktoré znamenajú pre neho veľa. Divoké zvieratá si zahrali 3 suky a 5 psov z chovateľskej stanice Miracle Mia.

 

Foto: Miracle Mia

Ide o pomerne mladé plemeno "československý vlčiak", ktoré vzniklo krížením nemeckého ovčiaka a karpatského vlka. Tieto psíky sú mimoriadne inteligentné a veľmi verné svojmu pánovi. Vlčiak je temperamentný, veľmi aktívny, vytrvalý a učenlivý.

Foto: Miracle Mia

"Nakrúcanie seriálu bolo pre nás veľmi náročné. Moje suky majú základný výcvik, ale nie vždy sa im chce poslúchať, vediem ich skôr k nezávislosti a voľnosti, čo je pre nich charakteristické," povedala Miriam Pavlíková z chovateľskej stanice Miracle Mia.

Arek Foto: Miracle Mia

​Nie každý československý vlčiak by zvládol takéto nakrúcanie (hlavne streľbu, hluk, veľa ľudí). Toto plemeno je veľmi mladé a má v sebe dostatok vlčej krvi, preto sa celý štáb rád podriaďoval týmto zvieratám. "Veľmi ma potešilo, že režisér bol vždy veľmi ohľaduplný a chápal, o aké plemeno ide, aj s hercom Danielom Žulčákom sa výborne spolupracovalo, bol veľmi milý," vysvetľuje chovateľka.