Biskupi vybrali médiálne projekty, ktoré finančne podporia sumou 233 tisíc eur

Biskupi vybrali médiálne projekty, ktoré finančne podporia sumou 233 tisíc eur Foto: TV Lux

 Ide o výnos z pravidelnej zbierky na katolícke médiá, ktorá sa koná každý rok počas 7. veľkonočnej nedele v katolíckych farnostiach na celom Slovensku, informuje TK KBS.

 

 

Konferencia biskupov Slovenska podporí mediálne projekty za 233 tisíc eur.
Finančnú podporu získajú na základe štatútu zbierky Televízia Lux (50 percent), Rádio Lumen (20 percent) a Tlačová kancelária KBS (10 percent).

Ďalších dvadsať percent výnosu zbierky bude použitých pre projekty, ktoré sa prihlásili do súťaže o mediálne granty KBS a uspeli v hlasovaní členov Rady pre Spoločenské komunikačné prostriedky KBS. Výsledky hlasovania Rady následne schválilo plénum Konferencie biskupov Slovenska. Celková suma rozdelená na podporu deviatich mediálnych projektov bude v tomto roku viac než 46 000 eur. „Ide o podporu masmediálnych projektov a projekty súvisiace s masmédiami," píše TK KBS.

Sú to tieto projekty: časopis Rebrík, film o biskupovi Vojtaššákovi, webový portál Do kostola, film Cenacolo 3, časopis Rómska Samária, charitný časopis Cesta, rozhlasový projekt Poslanie mali v úcte, pôvodný kreslený film Koraland, a Gréckokatolícky magazín.

V minulom roku biskupi podporili mediálne projekty za vyše 208 tisíc eur, rok predtým v celkovej výške 217 tisíc eur.
Biskupi zároveň na svojom zasadnutí potvrdili vo funkcii hovorcu KBS Martina Kramaru.