Niekdajšie noviny Igora Matoviča majú nového majiteľa

Niekdajšie noviny Igora Matoviča majú nového majiteľa Foto: Facebook Matovič/Kolečák

Vydavateľstvo regionálnych novín regionPRESS, ktoré založil Igor Matovič, má nového majiteľa.  

 

 „Spoločnosť Z+M Press v októbri 2017 zavŕšila kúpu spoločnosti regionPRESS. Stáva sa tak jej jediným majiteľom," napísala spoločnosť +M Press pre Omédiách.com. Touto kúpou spoločnosť Z+M Press rozširuje svoje podnikateľské aktivity na Slovensku.

Vydavateľská spoločnosť regionPRESS je najväčším regionálnym vydavateľom na Slovensku. Do základného portfólia spoločnosti patrí celkovo 36 regionálnych týždenníkov so súvislým pokrytím Slovenska a distribúciou bezplatne do viac ako 1 500 000 domácností v SR. Všetky tituly vychádzajú v týždennej periodicite vo formáte A4. Noviny sú známe pod názvami Bratislavsko, Trnavsko a Dunajskostredsko a podobne.

V roku 1997 noviny založil Igor Matovič, ktorý bol aj konateľom spoločnosti regionPress až do roku 2010, keď sa konateľkou stala jeho manželka Pavlína Matovičová.

Noviny pomohli zviditeľniť Igora Matoviča pred nástupom do parlamentu. V regionálnych novinách s obrovským nákladom, kde je hlavne inzertný obsah, písal Matovič pravidelne komentáre, kde hodnotil spoločenskú a politickú scénu. Keďže noviny sú zadarmo, jeho texty a názory sa tak dostávali hlavne k ľuďom po celom Slovensku, ktorí bežne noviny nečítajú a nekupujú.

Zápisom do obchodného registra 24.10.2017 sa stala jej novým 100% majiteľom spoločnosť Z+M Press.

Materskou spoločnosťou Z+M Press je Z+M servis. Tá pôsobí na trhu od roku 2000 a špecializuje sa na poskytovanie služieb v oblasti tlačového prostredia. Pôsobí aj v Česku, Poľsku a Maďarsku. Zamestnáva viac ako 1200 zamestnancov. Hlavné sídlo firmy, vrátane všetkej kompletnej výroby a skladov, je v Ostrave.

„Sme radi, že sme celý proces kúpy RegionPRESSu úspešne dokončili a môžeme sa plnohodnotne začať venovať rastu na slovenskom trhu. Táto akvizícia ponúka veľký potenciál a bude pre nás výzvou rozšíriť naše aktivity prostredníctvom etablovanej spoločnosti s tradíciou a skúsenosťami," povedal konateľ Z+M Press David Ševčík.

Nový majiteľ prehlasuje, že regionPRESS po zmene majiteľa bude apolitickou spoločnosťou. „Jedným zo základných princípov nášho fungovania je, že odmietame aktívne spájanie sa s politikmi a politickými stranami," povedal Ševčík.

Spoločnosť Z+M Press chce ako nový majiteľ primárne ťažiť z fungujúcej štruktúry spoločnosti regionPRESS a skúseností jej doterajších zamestnancov.

Denník Pravda dnes napísal, že polícia začala trestné stíhanie pre krátenie dane vo firme Region press v čase, keď ju vlastnil Matovič. Predmetom vyšetrovania je podľa policajného hovorcu „úmyselné nezahrnutie príjmu z predaja podniku do daňového priznania k dani z príjmu fyzickej osoby, čím malo dôjsť k účelovému skráteniu dane z príjmu fyzických osôb za obdobie roka 2008 v celkovej výške najmenej 645-tisíc eur". Podľa Matoviča je článok daň za úspech v župných voľách. „Úspech sa neodpúšťa a preto Kaliňákova polícia posunula do Pravdy informáciu že by ma chceli stíhať, že som v roku 2008 nezaplatil dane pri predaji mojej živnosti." Dodnes žiaden daňový úrad my nepredložil žiaden doklad, že by som nezaplatil čo len jediné eur, že by som kráti dane," reagoval Matovič.

Ak vás zaujíma zákulisie médií, sledujte nás aj na facebooku.