Týždenníky MY spúšťajú novinku - dátové témy z regiónov Slovenska

Týždenníky MY spúšťajú novinku - dátové témy z regiónov Slovenska Zdroj: Petit Press

Regionálne týždenníky MY sa chystajú venovať viac dátovej žurnalistike.


Spúšťajú projekt dátových tém, kde avizujú, že prinesú „zaujímavé štatistiky a vysvetlenia aktuálnych trendov odborníkmi."
Napríklad o svadbách a rozvodoch. V roku 2016 bolo v okresoch Tvrdošín a Sabinov 11 rozvodov na sto sobášov, v okrese Malacky však naopak až 56.

Otázky a odpovede, podrobné grafy a dáta v novinách i na regionálnych weboch. Pravidelne, zatiaľ pilotne raz mesačne, budú týždenníky MY rozoberať podrobne rôzne témy nášho života, ktoré sa dajú vyčísliť. Píše vydavateľstvo Petit Press v tlačovej správe.

Na projekte sa bude podieľať 70 redaktorov týždenníkov MY. "Zaujímavé štatistiky sa pravidelne pokúsime rozobrať do detailov pre každý región a prinesieme našim čitateľom po celom Slovensku témy spracované spôsobom ako to doteraz možno nepoznajú. Na webe všetko doplní aj prehľadná interaktívna grafika," povedala divízna šéfredaktorka Jana Paulovská, ktorá má projekt vo vydavateľstve na starosti.

Projekt bude pracovať s voľne dostupnými dátami. Má ambíciu si vďaka silnému zastúpeniu v regiónoch vybudovať aj vlastnú sieť dátových zdrojov.

Regionálne týždenníky MY , ktoré patria do vydavateľského domu Petit Press, vychádzajú v náklade 110-tisíc kusov v takmer všetkých okresoch na Slovensku.