Peter Tóth vysvetľuje, aký má vzťah s Martinou Ruttkayovou, reaguje aj Júlia Mikolášiková

Peter Tóth vysvetľuje, aký má vzťah s Martinou Ruttkayovou, reaguje aj Júlia Mikolášiková Foto: FB, reprofo Pluska

Bývalý novinár, šéf kontrarozviedky SIS a priateľ Mariána Kočnera Peter Tóth a novinárka Martina Ruttkayová odmietajú, že v minulosti alebo teraz spolupracovali alebo mali vzťah. Tóth tvrdí, že spolupracovať s ním chcela bývalá novinárka Nového Času Júlia Mikolášiková. Tá to odmieta.

 Peter Tóth na facebooku zverejnil odpoveď na otázku novinára SME.
Redaktor SME sa ho pýtal: Aký vzťah máte/mali ste k novinárke Martine Ruttkayovej? Je pravda, že bola/je vaša partnerka ako tvrdil vo výpovedi Daniel Lipšic? Je pravda, že vám zabezpečovala kompromitujúce materiály na novinárov? Pri akej príležitosti vznikla fotografia, na ktorej ste s ňou v zimnom oblečení?

Bývalý agent SIS a bývalý novinár Peter Tóth, ktorý podľa Denníka N na polícii priznal, že sledoval novinárov vrátane Jána Kuciaka, odpovedá: "Mojou životnou partnerkou bola, je a bude moja manželka. Máme spolu tri deti a žijeme v jednej domácnosti nepretržite už viac ako 23 rokov. Z uvedeného dôvodu nie je, nebola a nebude mojou partnerkou ani pani Martina Ruttkayová, ani pani Lucia Gálová (čo ste aj vo vašom denníku SME písali v ošiali kauzy Gorila), ani iná osoba. Jediný, kto sa mi v rokoch 2015 a 2016 pokúšal poskytovať informácie o novinároch bola pani Júlia Mikolášiková, pretože si myslela, že jej za to poskytnem informácie o osobe Róberta Lališa alias Kýbla. O jej informácie som však nemal záujem. Redaktorka Ruttkayová so mnou urobila, ak si dobre pamätám dva rozhovory. Je možné, že pri jednej z týchto príležitostí mohla vzniknúť aj vami spomínaná fotografia."

Odporúčame aj:  Peter Tóth pre Kočnera sledoval novinárov aj Jána Kuciaka, ktorého potom zavraždili

Na slová Tótha reagovala bývalá redaktorka Nového Času či Aktuálne.sk Júlia Mikolášiková, ktorá bola v minulosti kolegyňou Ruttkayovej: „Petra Tótha som sa v období rokov 2015 až 2016 nepokúšala kontaktovať so snahou o poskytnutie informácii o novinároch. V období rokov 2014 až 2018 som viackrát kontaktovala políciu a podala aj trestné oznámenia, v ktorých som uvádzala aj informácie o osobe Petra Tótha, ktorého som podozrievala z diskreditačnej kampane voči mojej osobe a jeho konanie voči mojej osobe som považovala za zastrašovanie. Tento človek zverejnením tohto statusu s vyššie uvedenými informáciami o mojej osobe iba využíva svoje skúsenosti zo spravodajských zložiek a najmä skúsenosti zo známostí s osobami z prostredia organizovaného zločinu, keď takéto nepravdivé skutkové tvrdenia spôsobilé privodiť ujmu zverejňuje v piatok, v závere týždňa pred prázdninami, keď je ťažko dostupná právna pomoc aj pomoc OČTK a aj v snahe znepríjemniť prichádzajúci voľný čas. V prípade ďalšieho šírenia týchto nepravdivých skutkových tvrdení budem inciovať civilný proces na ochranu osobnosti a aj trestné konanie. Nateraz sa k veci viac vyjadrovať nebudem.“

Odporúčame aj: Redaktori Plus 7 dní žiadali prepustenie kolegyne kvôli kontaktom s Kočnerom

Na spoluprácu a vzťah s Petrom Tóthom sme sa pýtali bývalej novinárky Plus Jeden deň Martiny Ruttkyovej:
Daniel Lipšic v roku 2016 povedal, že Vašim partnerom bol Peter Tóth. Bola to pravda? 
Od kedy sa poznáte s Petrom Tóthom?
Aký bol a aký je teraz váš vzťah? Peter Tóth nie je a nikdy nebol mojím partnerom.
Pracujete alebo ste pracovali pre Kočnera alebo Tótha? Nie.