Robert Fico: Čelíme mediálnemu lynču, nenecháme to takto

Robert Fico: Čelíme mediálnemu lynču, nenecháme to takto Reprofoto FB TV Smer

V sobotu mala strana Smer-SD v Trenčíne snem.


Celorepublikové stretnutie zástupcov Smeru otvoril príhovorom predseda strany Robert Fico, ktorý, ako už býva uňho zvykom, kritizoval novinárov.
„Je to normálny teror, mediálny lynč… Kľudne o nás napíšu, že sme vrahovia a zlodeji,“sťažoval sa predseda Smeru, kritizoval aj mimovládky, opozíciu, prezidenta či spoločnosť Eset.

Meno kandidáta Smeru na prezidenta nechce zverejniť, aby kandidát tiež nebol vystavený „mediálnemu lynču.“

„Táto krajina je úspešná, ale keď si pozrieme naše médiá, máme pocit, že žijeme v jednej zaostalej krajine. Hrajú sa rôzne spravodajské hry. My sme všetci veľmi neslušní a len oni sú veľmi slušní,“ povedal.
Za vznik alternatívnych médií môžu podľa neho štandardné médiá.

Fico čaká od médií ospravedlnenie za kauzu Vietnamského občana, a za tzv. taliansku stopu pri vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

„Nikdy v histórii Slovenska neboli liberálne médiá také zmilitarizované,“ povedal Fico ku kauze Gorila. „Jediný problém je, či som pil coca-colu v nejakom byte alebo nie.“ Na tlačovej besede, ktorá nasledovala po sneme, však odmietol odpovedať na otázky súvisiace s Gorilou a stranou Smer.

Od spolustraníkov žiada, aby reagovali na články, ktoré o nich médiá píšu, a aby nemlčali a žiadali prípadne médiá o opravu. Smer chce presadiť zákonnú úpravu, vďaka ktorej budú mať právo na odpoveď aj verejní činitelia.

Zároveň chce presadiť, aby vydavatelia niesli zodpovednosť aj za anonymných diskutérov pod článkami. "Nech píšu, že Fica a Pellegriniho treba obesiť, ale nech sa pod to podpíšu... Chceme odhaliť anonymitu idiotov, ktorí sedia v detských izbách a vypisujú... Môžu písať čo chcú, ale musia sa pod to podpísať. A za to, čo píšu, budú niesť zodpovednosť vydavateľ,“ povedal Fico.