Alena Zsuzsová bola obvinená v prípade ďalšej vraždy (VIDEO)

Alena Zsuzsová bola obvinená v prípade ďalšej vraždy (VIDEO) Reprofoto FB/TV Markíza

Alena Zsuzsová, ktorá je obvinená z vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, je obvinená z ďalšej vraždy, oznámila dnes polícia.


V rámci realizácie policajnej akcie* príslušníci Národnej protizločineckej jednotky NAKA v utorok zadržali celkom 7 osôb podozrivých zo spáchania závažnej násilnej a majetkovej trestnej činnosti.

Foto: Polícia SR

 

„Na základe vykonaných úkonov a vyhodnotenia dôkaznej situácie bolo dňa 24.01.2019 vznesené obvinenie z obzvlášť závažného zločinu Úkladnej vraždy formou účastníctva osobám: Roman O., Vladimír M., Ladislav V. a Alena Zs,“ píše polícia.

Najnovšie obvinenia Zsuzsovej podľa informácií viacerých médií súvisia s vraždou niekdajšieho primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka. Ten bol zastrelený v roku 2010 po tom, čo niekoľko mesiacov predtým prežil pokus o atentát.

Polícia v prípade zadržala strelca, ktorému súd za vraždu Basternáka uložil dlhoročný trest väzenia. Ten nepovedal, kto bol objednávateľom vraždy.

Medzi obvinenými je podľa televízie Markíza aj Basternákov politický rival, s ktorým Zsuzsová v minulosti spolupracovala.

Meno Aleny Zsuzsovej sa spája aj s vraždou právnika a mestského poslanca v Žiari nad Hronom Mareka Rakovského. S ním bol kedysi do podvodov zapletený aj podnikateľ Marián Orságh, píšu na webe Hospodárske noviny. Ten v máji zohnal do svojej firmy na lízing luxusný mercedes a dal ho práve Zsuzsovej.

Zsuzsová, blízka osoba Mariána Kočnera, bola roky v kontakte s viacerými vplyvnými osobami. Kvôli komunikácii so Zsuzsovou skončil námestník generálneho prokurátora a aktuálne vysvetľuje komunikáciu so Zsuzsovou Martin Glváč zo Smeru.

* pomenovanie akcie Heineken (ako to oznámila polícia) sme na žiadosť spoločnosti Heineken Slovensko odstránili.