Kočner je obvinený v prípade motákov

Kočner je obvinený v prípade motákov

Polícia dnes oznámila, že Marian K. bol obvinený v prípade motákov.

 

"Vyšetrovateľ národnej protizločineckej jednotky NAKA obvinil Mariana K. z pokusu zločinu marenia spravodlivosti. V jednom prípade sa mal pokúsiť o sfalšovanie dôkazu v kauze zmeniek," oznámila dnes polícia.

 To, že motáky majú byť jedným z dôkazov v kauze zmenky sa hovorilo aj na pojednávaní na súde tento týždeň, keď k prípadu vypovedal bývalý SISkár Peter Tóth, ktorý sa priatelil a pracoval pre Mariana Kočnera, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a obžalovaný v súvislosti s kauzou zmeniek.
V prípade motákov, ktoré mal Kočner posielať z väzenia cez Tótha politikom či oligarchom, bolo už skôr začaté trestné stíhanie vo veci. 

V motákoch Kočner podľa Denníka N spomínal sudcu Mojmíra Mamojku, človeka označeného „RF", Iva a ďalších ľudí. „Chcem vedieť, prečo zlyhal Mamojka! RF to mal vybaviť." cituje Denník N jeden z lístočkov.

„Boli doručované takzvané motáky, ktoré sa týkajú aj zmeniek, zo strany Mariana Kočnera k ďalším osobám,“ povedal v pondelok po vypočúvaní Petra Tótha advokát Daniel Lipšic.

Na motáky sa pýtal Kočnera počas pojednávania prokurátor Ján Šanta. „Posielali ste ich?“ pýtal sa Kočnera. Končer nechcel odpovedať s tým, že „ešte k tomu nebol vypočutý“.