NAKA zisťuje informácie okolo Večere s Havranom venovanej téme Židia (VIDEO)

NAKA zisťuje informácie okolo Večere s Havranom venovanej téme Židia (VIDEO) ilustr. foto: RTVS

Začiatkom mája sa Národná kriminálna agentúra obrátila na RTVS so žiadosťou o poskytnutie informácií k relácii Večera s Havranom z apríla minulého roka. Témou tejto relácie boli Židia v slovenskej a českej spoločnosti v minulosti.

 

NAKA požiadala RTVS o zoznam všetkých osôb a ich stručný profesijný popis, stručný popis a obsah relácie a zároveň kópiu relácie na CD a DVD nosiči. S tým, že uvedené informácie potrebuje doložiť do jedného spisu.

Na list upozornil moderátor relácie Michal Havran. "Trochu tu máme problém asi, NAKA si pýta z RTVS záznam Večere venovanej téme Židia v sk a cz minulosti. Už to začína byť dosť cez a verím, že to už spoločnosť začne riešiť," napísal Havran na facebooku.

Polícia prípad nekomentuje. „Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa v súčasnosti k prípadu vyjadrovať nebudeme,“ odpísal na otázky Omediach.com Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru.

"NAKA požiadala RTVS iba o poskytnutie informácií a podkladov. Nemáme vedomosť o tom, o aký konkrétny podnet ide ani, kto ho podal," reagovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková pre Omediach.com.

V spomínanej diskusnej relácii boli títo hostia: Madeline Vadkerty, Hana Kubátová a Anton Hruboň. S moderátorom sa rozprávali o tom, ako sa správalo obyvateľstvo k Židom na Slovensku a v Čechách, kde sú korene antisemitizmu a ako sa v časti slovenskej a českej spoločnosti vytvoril mýtus o takzvanom židovskom škodcovi.