Vyšetrujú smrť Britky pracujúcej pre charitu BBC Media Action

Vyšetrujú smrť Britky pracujúcej pre charitu BBC Media Action Ilustr. foto: BBC

Keňská polícia vyšetruje smrť Britky Kate Mitchellovej, ktorá pracovala pre charitatívnu organizáciu BBC Media Action. Telo sa našlo v piatok v jej hotelovej izbe v Nairobi. S odvolaním sa na dnešné oznámenie kenskej polície o tom informovala agentúra AFP.

V izbe bolo rozbité okno, ktorým podľa hypotézy vyšetrovateľov zrejme vyskočil vrah. Izba je na ôsmom poschodí a dole pred hotelom ležalo mužovo telo.

Polícia oznámila, že Mitchellová bola nájdená mŕtva krátko po tom, čo bol v jej izbe aktivovaný alarm.

"Vyšetrujeme okolnosti oboch úmrtí, ale zatiaľ je zjavné, že muž po vražde vyskočil z okna. Motív činu zatiaľ nepoznáme, dávame dohromady fakty," povedal policajný veliteľ Autustine Thumbi.

Mitchellová pracovala pre organizáciu 14 rokov a iba krátko pôsobila ako šéfka projektu v Addis Abebe.

"Tá hrozná správa nás šokovala. Kate si všetci vážili, bola známa všetkým našim skupinám, najmä tým v Etiópii, Južnom Sudáne, v Zambii a Londýne," povedala k informácii o smrti Mitchellovej šéfka BBC Media Action Caroline Nurseyová.

Charitatívna organizácia BBC Media Action pomáha ľuďom v chudobných oblastiach. Financovaná je z grantov a darov. Snaží sa s pomocou médií prispieť k znižovaniu chudoby a zlepšeniu zdravotnej starostlivosti.