Novým redaktorom .týždňa je Marian Jaslovský

Novým redaktorom .týždňa je Marian Jaslovský Foto: Facebook Klady kľudu 4.0

Po desaťročnej prestávke sa späť do médií vrátil dlhoročný novinár, publicista a hudobník Marian Jaslovský. Od januára je redaktorom .týždňa, pre ktorý v minulosti prispieval ako spolupracovník. Na starosti bude mať kultúrnu rubriku a technológie.

Jaslovský píše už od roku 1986. Pracoval pre mnoho médií externe ale aj ako stály redaktor. Napríklad pre Hudobný život, Smena, Kultúrny život, Dotyky, RAK, Harmónia, Kankán, Playboy, PC Space, inZine, Watt, Domino Fórum, Reflex, Nota Bene,Hudba, Muzikus, Harmonie, SME či Aktuality.sk.

Od roku 2004 pôsobil ako manažér a analytik sociálnych médií v spoločnosti Mindshare Slovakia a od roku 2019 pracuje v občianskom združení Post Bellum, s ktorým plánuje spolupracovať aj naďalej.

Je držiteľom Výročnej ceny Akadémie slovenskej populárnej hudby (tzv. „slovenskej Grammy“, predchodcu Aurela) za publicistickú a editorskú činnosť.

Napísal štyri knihy (Dežo Ursiny: Pevniny a vrchy, Jaro Filip: Človek hromadného výskytu, Collegium musicum, Džezáky - doba a scéna), na vydanie je pripravená piata - spomienky súčasníkov na Mariána Vargu.