Ringier dokončil kúpu podielov spoločnosti Axel Springer na Slovensku, v Maďarsku, Srbsku, Estónsku, Lotyšsku a Litve

Ringier dokončil kúpu podielov spoločnosti Axel Springer na Slovensku, v Maďarsku, Srbsku, Estónsku, Lotyšsku a Litve

Po schválení protimonopolnými úradmi v jednotlivých krajinách, spoločnosť Ringier dokončila akvizíciu akcií Axel Springer na Slovensku, v Maďarsku, Srbsku a v pobaltských štátoch, ktorá bola oznámená 28. júla 2021. Táto transakcia znamená pre Ringier ďalší krok vpred vo svojej medzinárodnej rastovej a investičnej stratégii v rámci online inzertných portálov a médií, píše spoločnosť v tlačovej správe.

Holdingové spoločnosti na Slovensku, v Maďarsku a Srbsku budú po novom pôsobiť pod značkou Ringier. Zhruba 90 lokálnych mediálnych titulov (printových a online) a 20 online inzertných značiek si zachovajú svoju súčasnú podobu. 
 
Na Slovensku je hlavným titulom mediálneho domu spravodajská platforma Aktuality.sk s viac ako 3 miliónmi používateľov, v Maďarsku bulvárny denník Blikk, v Srbsku Blic.  
 
"S Profession.hu v Maďarsku a CV Keskus v pobaltských štátoch bude odteraz Ringier prevádzkovať významné online pracovné portály v týchto krajinách. Na Slovensku sú lídrami trhu online inzertné portály Nehnuteľnosti.sk pre segment nehnuteľností a Autobazar.EU pre autá, Tieto značky zastrešuje spoločnosť United Classifieds. Portfólio Ringier zahŕňa aj ďalšie rýchlo rastúce platformy, ktorých spektrum produktov a služieb sa bude v nasledujúcich rokoch cielene rozširovať a škálovať," píše spoločnosť v tlačovej správe.  
 
Na poľskom trhu zostanú spoločnosti Axel Springer a Ringier aktívne ako spoloční partneri.

Ringier AG je švajčiarska mediálna spoločnosť pôsobiaca v Európe, Ázii a Afrike. Jej portfólio zahŕňa približne 110 dcérskych spoločností v oblasti tlače, digitálnych médií, rádií, predaja vstupeniek, zábavy, elektronického obchodu a popredných online inzertných portálov pre autá, nehnuteľnosti a pracovné miesta.