Trestné oznámenie za pliagu podali aj na ex-ministra Milana Krajniaka

Trestné oznámenie za pliagu podali aj na ex-ministra Milana Krajniaka Reprofoto Denník N

Mimovládna organizácia Inštitút ľudských práv (IĽP) dnes oznámila, že podala na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie na ex-ministra práce a poslanca za stranu Sme rodina Milana Krajniaka.

Krajniak najprv v diskusii Denníka N a neskôr aj na svojom profile na sociálnej sieti prostredníctvom sponzorovaného statusu zverejnil vyjadrenie: „LGBTI, transgender, gender ideológia je hrozba a pliaga pre Slovensko“. Spravil tak v súvislosti s podobným vyjadrením predsedu KDH Milana Majerského v televíznej diskusii na Markíze. Majerský následne zverejnil ospravedlnenie, v ktorom tvrdí, že bol nepochopený. Krajniak v príspevku píše, že sa zaň nikdy neospravedlní a myslí ho vážne.



„LGBTI je skratka slov lezby, gejovia, bisexuáli/ky, transrodové osoby a intersex ľudia. Povedať, že LGBTI je toto, alebo ono, znamená to hovoriť o našich spoluobčanoch a spoluobčiankach. Nikto nie je tak hlúpy aby to nepochopil, ani poslanec za takú stranu ako je Sme rodina. Jeho vyjadrenia možno prirovnať k dehumanizujúcemu jazyku, akým hovorili nacisti o budúcich obetiach holokaustu. Vieme teda kam takéto výroky politikov vedú a preto ich nemôžeme a nebudeme akceptovať,“ povedal riaditeľ IĽP a spoluzakladateľ Dúhového PRIDE Peter Weisenbacher.

Inštitút ľudských práv spolu s Dúhovým Slovenskom 11 rokov organizuje anketu o anti-cenu Homofób roka.

„Milan Krajniak má v jednej veci pravdu, že takzvaná gender ideologia a LGBT ideológia sú pliagy. Sú to totiž konšpirácie o údajnom sprisahaní alebo koordinovanom útoku zo Západu s cieľom zničiť tradičné hodnoty a tradičnú rodinu. Problém je v tom, že tieto pliagy tu šíri práve on a ľudia s podobnými názormi. Deformujú verejny diskurz, rozdeľujú spoločnosť a ubližujú menšinám. Žiadame od Generálnej prokuratúry rázny postup,” uviedla koordinátorka Dúhové Slovensko n.o. Zuzana Slamená.