Vo veku 66 rokov zomrel Fedor Flašík

Vo veku 66 rokov zomrel Fedor Flašík Foto: eReport

Vo veku 66 rokov zomrel po chorobe Fedor Flašík. O úmrtí informoval jeho web ereport.sk krátkým oznámením.

"S hlbokým zármutkom Vám musíme oznámiť, že nás zasiahla veľmi smutná správa. Náš šéf, otec a priateľ nás navždy opustil. Česť jeho pamiatke. Ďakujeme Feďko…"

Flašík bol s rakovinou hospitalizovaný v nemocnici v Prahe. Pred niekoľkými dňami o tom informovala jeho rodina v stanovisku, ktoré zverejnil ereport.sk: „Fedor Flašík bol dnes (v stredu) v ružinovskej nemocnici na oddelení ARO napojený na mimotelový obeh a prevezený transportným tímom na kliniku anesteziológie, resustitácie a intenzívnej medicíny FN Motol. Na Slovensku boli vyčerpané možnosti poskytovania liečby a na odporúčania lekárov bol prevezený za účelom ďalšej liečby na vyššie spomenuté špecializované pracovisko. Popri liečbe svojej onkologickej diagnózy bojuje aj so závažným zlyhávaním pľúc."

Fedor Flašík v 90. rokoch riadil reklamnú agentúru Donar, pomáhal v kampani HZDS, agentúra mala lukratívne zákazky od štátnych bánk. Bol pri zrode Smeru, ktorému pomáhal s marketingom a reklamou. Stál za jeho kampaňou v roku 2002 s videom o majstrovi Poriadok. Viackrát sa uchádzal o post šéfa RTVS (STV), pred niekoľkými rokmi založil kontroverzný ereport.sk.