Médiám Penty bude pravdepodobne šéfovať Mertus z Ringieru

Médiám Penty bude pravdepodobne šéfovať Mertus z Ringieru Foto: Ringier A.S.

Finančná skupina Penta, ktorá rozbieha podnikanie v médiách, vytvorila na ich riadenie Mediálny holding. Aktuálne rokuje o tom, kto bude v TOP manažmente Holdingu.

 

 


Podľa informácií Omédiách.com je pravdepodobné, že v TOP manažmente bude aj Peter Mertus. Peter Mertus od januára 2001 zastáva post generálneho riaditeľa spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia, ktorá vydáva okrem iného aj Nový Čas.

Hovorca Penty Martin Danko informáciu nechcel komentovať. Potvrdil, že aktuálne finančná skupina pripravuje TOP manažment Mediálneho holdingu.

Požiadali sme o stanovisko Ringier aj Mertusa, zatiaľ nereagoval.

Finančná skupina Penta nakupuje vo veľkom médiá na Slovensku, vyhliadnuté má aj v Českej republike aj v Poľsku. Penta nedávno získala kontrolu nad vydavateľstvom Trend Holding a 7 Plus. Akvizíciu uskutočnila cez holandskú investičnú spoločnosť V3 Media Holdings. V súčasnosti sa rieši osud vydavateľstva Petit Press, kde polovicu vlastní Prvá slovenská investičná skupina (PSIS), kde je predsedom predstavenstva Peter Vajda a členovia Jozef Grnáčik a Vladimír Rajčák. A druhú polovicu vlastní nemecká spoločnosť Rheinisch – Bergische Verlagsgesellschaft (RBVG), práve tá je na predaj. Penta v nej chce získať vplyv cez agentúru SITA, ktorá ju v rokovaniach zastupuje, no záujem má aj skupina okolo Vajdu.

 Minulý týždeň Penta oznámila meno prvého manažéra Holdingu, je ním Tobias Schulz-Isenbeck, ktorý v minulosti pracoval pre Ringier AG a Verlagsgruppe Handelsblatt, ten bude mať úlohu poradcu. "Hlavnou zodpovednosťou Tobiasa Schulz-Isenbecka bude poskytovať poradenstvo a konzultácie manažmentu vydavateľstiev a taktiež tímu Penty, ktorý sa zaoberá mediálnymi investíciami," oznámila Penta.

Článok priebežne aktualizujeme.