Basketbalovej asociácii sa nepáči, ako píše bulvár o Plesníkovi

Basketbalovej asociácii sa nepáči, ako píše bulvár o Plesníkovi Foto: SBA

Slovenská basketbalová asociácia poskytla pre Omédiách.com vyhlásenie, kde vyzdvihla prácu  komentátora Jána Plesníka.

Športový komentátor Ján Plesník tento týždeň požiadal o ukončenie pracovného pomeru v RTVS. Urobil tak po nevydarenom moderovaní priameho prenosu z významného slovensko-českého basketbalového duelu žien Good Angels Košice – USK Praha.

Viac: Plesník po nevydarenom komentovaní v RTVS skončil

"Súčasná medializácia, najmä zo strany bulvárnych médií, dychtiacich po senzácií nemôže zatieniť všetko to, čo Ján Plesník vykonal a ešte vykoná pre slovenský šport," povedal generálny sekretár Slovenskej basketbalovej asociácie Ľubo Ryšavý. "Jána Plesníka vždy radi privítame na ktoromkoľvek športovom podujatí a budeme pozorne počúvať jeho rady a odborné postrehy," dodal.

Vo vyhlásení asociácia "vysoko oceňuje dlhoročnú činnosť" Jána Plesníka v prospech slovenského basketbalu a želá mu všetko najlepšie aj v ďalšom období. „Ako hráč sa Ján Plesník nezmazateľne zapísal do histórie nášho vrcholového športu ziskom titulu majstra Československa s družstvom Interu Bratislava, v roku 1979. V tom čase patril do výberu najlepších basketbalistov v bývalom Československu a ašpiroval na miesto v reprezentácií krajiny. Pre slovenský šport je o to cennejšie, že svoje bohaté skúsenosti z pod košov a z paluboviek dokázal pretaviť vo vysoké majstrovstvo slova a citu pri práci športového novinára a komentátora," píše asociácia vo svojom vyhlásení.