The Slovak Spectator má novú šéfredaktorku

The Slovak Spectator má novú šéfredaktorku Foto. The Slovak Spectator

Po niekoľkých týždňoch od odchodu Beaty Balogovej do vedenia denníka Sme ma anglicky píšuci magazín Slovak Spectator novú šéfredaktorku.

Od dnes (9. marca) noviny riadi Michaela Terenzani, ktorá niekoľko rokov pracuje v redakcii The Slovak Spectator.

Je tak po Richardovi Lewisovi, Rickovi Zednikovi, Tomovi Nicholsonovi, Rachel Salaman a Beate Balogovej šiestou šéfredaktorkou, píše redakcia v tlačovej správe.

The Slovak Spectator vznikol pred 20 rokmi ako zdroj informácii o Slovensku v anglickom jazyku. Publikuje ich vydavateľstvo The Rock kde väčšinu vlastní vydavateľstvo Petit Press.

„Nediskriminácia a príležitosti pre talentovaných Slovákov patrili k pilierom, ktorými sa riadilo fungovanie The Slovak Spectator. Teraz noviny znovu potvrdzujú túto filozofiu, keď za svoju novú šéfredaktorku menujú Michaelu Terenzani, ktorá by s ohľadom na jej aktuálne rodinné povinnosti mala problém preraziť sklený strop vo väčšine organizácií na Slovensku," píše redakcia.

Michaela Terenzani nastúpila interne do redakcie Slovak Spectator v roku 2009 po skončení štúdií na univerzitách v Poľsku a Holandsku.

„Redakcia The Slovak Spectator zostala stabilná aj napriek kontroverznému príchodu Penty do vlastníckej štruktúry materskej spoločnosti Petit Press. Nezávislé fungovanie novinárov je garantované vydavateľom Jánom Pallom, ktorý zastupuje v spoločnosti amerických spoluvlastníkov, ako aj konateľom Alexejom Fulmekom z Petit Pressu," píše redakcia v tlačovej správe.